"Skulle inte satsa på svenskarna"

USA storfavorit i All Star-match

SPORTBLADET

Ikväll ska det avgöras. I basketligans All Starmatch ställs de bästa amerikanerna mot de bästa svenskarna. Frågan är inte om utan hur mycket USA-laget kommer att vinna med.

- Jag skulle nog inte satsa några pengar på svenskarna, säger coachen Eric Elliott.

Derrick Tarver.

För andra året har basketligan All Star kväll, den här gången i Uppsala.

Istället för att låta nord och syd mötas, blir det alltså tio amerikanska importer mot ett svensklag.

Frågan är om svenskarna har minsta chans?

- Om dom spelar bra tillsammans kan allt hända, men när det gäller att göra poäng, fysisk stryka och atletisk förmåga är vi överlägsna, säger Eric Elliott.

För Elliott är det premiär som coach. Han har bara två mål för matchen: att spelarna ska ha kul och få chansen att visa allt de kan.

Mycket showande

- Det kommer säkert att bli mycket showande och jag tänker inte hålla mina spelare tillbaka. Allt de vill testa ska de få göra också. Svenskarnas chans ligger kanske i att vi missar när vi försöker vara för spektakulära.

Lägger man samman de svenska respektive amerikanska spelarnas statistik ser det mörkt ut för blågult. Amerikanerna gör i snitt 20 poäng per match, svenskarna drygt 13.

- Det finns många bra amerikaner, men jag är mest fascinerad av Derrick Tarvers förmåga att göra poäng. Det blir spännande att se vad han kan hitta på i kväll.

Den enda kategori där svenskarna kan mäta sig med amerikanerna i målgivande passningar.

Det är en klen tröst. En målgivande passning förutsätter ju att det finns någon som kan göra mål.

Laguppställningar:

Thomas Arnroth