Plannja vann rysare

Akropol nära ny seger

SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Plannja lyfte sig flera steg från storförlusten hemma i den första SM-semifinalmatchen i basket och besegrade Akropol med 85–80 i Rinkeby. Men det var ändå riktigt nära en ny förlust för Luleålaget.

Akropol kom starkt i den sista perioden och tog med minuterna kvar av matchen över ledningen. Slutet blev en riktig rysare där det in i det sista var det öppet vilket av lagen som skulle vinna. Men det var Plannjas kväll, och det är därmed kvitterat i matcher.

– Det känns förjävligt att vi torskar. Vi hade inte riktigt fokus, sade Akropols coach Olle Lundén till SVT efter matchen.

Men för Plannjas del var det en viktig seger efter hemmaförlusten med 53–90 senast.

Derrick Tarver poängbäst

– Vi hade mycket press på oss efter att ha sågats jäms med fotknölarna hemma. Det var skönt att visa att vi kan, sade John P Rosendahl, som stod för 14 av Luleålagets poäng, till SVT.

I den andra semifinalen tog Solna ledningen med 2–0 i matcher efter seger mot fjolårsmästarna Södertälje. Segersiffrorna skrevs till 107–90 och bäste poängplockarna blev föga förvånande Solnas Derrick Tarver med sina 31 poäng.

Basketsemifinalerna spelas i bäst av fem. I nästa omgång spelar Solna hemma mot Södertälje den 21 mars, medan Akropol spelar bortamatch mot Plannja den 22 mars.

TT