Södertälje tog sista chansen

Vann mot Solna med 99-91

SPORTBLADET

Stockholm (TT)

En bedrövlig start sänkte Solna i den tredje basketsemifinalen. Trots en stark upphämtning i tredje perioden kunde inte hemmalaget hämta in det rejäla försprång man släppt till med sitt dåliga försvarsspel första halvan av matchen. Södertälje vann med 99–91 efter 58–36 i halvtid.

– Jag vill inte förta Södertäljes insats men försvarsspelet var en katastrof, sade Solnacoachen Stefan Bergman till SVT24.

Solna hade chans att säkra finalplatsen i och med seger och när poängen krympte till under tio poäng såg det ut att kunna lyckas. Men regerande mästarna kom igen i sista perioden och några viktiga skott av RT Guinn såg till att hålla vikingarna på säkert avstånd.

– I första halvlek spelade vi kanske vår bästa basket för säsongen och i tredje kanske vår sämsta, sade Kingscoachen Tommie Hansson.

Tarver missade

Nu väntar nu match på fredag, då i Södertälje.

– Vi visar att vi kan slå dem. Det är viktigt inför fredagsmatchen. Men jag tror inte Solna tänker något speciellt efter det här, sade Hansson.

Guinn var den som ledde sitt lag med 28 poäng. I Solna var det Charles Thomas som var bäst med 31 poäng. Derrick Tarver fick nöja sig med 24 poäng och missade en trepoängare i viktigt läge när laget höll på att gå ikapp.

Men två chanser återstår för Solna att ordna finalplatsen. I den andra semifinalen möts Plannja och Akropol, där det är 1–1 i matcher.

TT