Basketexperten: ”Det behövs lite mer jäklar anamma”

SPORTBLADET

Det är för snäll basket i finalen mellan Solna och Plannja. Det menar SVT:s expertkommentator Dennis Aulander som går till attack mot finallagen.

- Jag förespråkar inte våld och hat, men lite mer jäklar anamma behövs, säger han.

Aulander sågar.

Igår lyckades Solna vinna sin första match i finalserien mot Plannja med klara 95-79. Segern var nödvändig för Plannja behöver bara en seger till för att vinna SM-guldet.

- Vi ville inte att Plannja skulle ha någon jävla gulddans här på vår hemmaplan, säger Solnas forward Lesli Myrthil.

Finalen har hittills inte innehållit något skönspel. Inte heller har det varit särskilt tufft. I alla fall inte om man får tro Plannjalegendaren och expertkommentatorn Dennis Aulander.

- För att vara en final är det alldeles för lite fysiskt spel. Det är för lite vi mot dom, alla ska vara för mycket kompisar, säger han.

- Kompisar får man vara efter finalen. Vad är det för nåt att klappa motståndaren i rumpan? Alla måste tuffa till sej. Jag har inte hört nån säga fuck off till en motspelare.

Solnastjärnan Derrick Tarver ger Aulander åtminstone delvis rätt.

- Ja, vi har varit för mesiga. Vi spelade lite hårdare i kväll, men vi måste bli ännu tuffare. Jag kan vara kompis med alla, men under match är det enbart en kamp mot Plannja, inget annat, säger han.

Om Solna har någon polis så är det Lesli Myrthil. Han pekar på fyra blåmärken i ansiktet.

- Det Aulander säger får stå för honom. Jag har inte målat dit de här märkena. Jag ger och får armbågar. Jag tycker att det smäller rätt bra där ute, säger han.

För Solna gäller det att fortsätta att smälla. På fredag väntar ny ödesmatch, den här gången i Luleå. Plannja leder med 3-1 i matcher i bäst av 7.

Thomas Arnroth ([email protected])