STJÄRNVÄRVNINGEN

Skådespelare från Star Wars ska lyfta Sundsvall

SPORTBLADET

Här är Sundsvall Dragons senaste nyförvärv.

Star Wars Wookieen ”Tarfful”.

Jo, det är sant.

– Han har fått dispens för att åka och skriva autografer, säger klubbdirektören Anders Jansson.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Skådis... ...och basketproffs. Michael "Wild Thing" Kingma, 27 – som spelade en "wookiee" i Star Wars – är klar för Sundsvall Dragons.

Bakom den håriga figuren döljer sig den australiensiske basketspelaren Michael ”Wild Thing” Kingma, 27. Kingma har de senaste åren varit proffs i Holland och Belgien, och har även holländskt medborgarskap.

Men nu är han alltså klar för Sundsvall Dragons.

– Jag har sett filmen och han var väl okej där också. Men jag hoppas han spelar huvudrollen på planen om han bara hade en biroll i filmen, säger Anders Jansson.

Kingma, 207 centimeter lång, spelade en ”Wookiee” tillsammans med tillsammans med Axel Dench och David Stiff, även de australiensiska basketspelare.

”Vi gör om introt”

– Agenten sa att det kan hända att han måste åka i väg en till två gånger per år när filmbolaget kallar. Så han har fått dispens för att åka och skriva autografer, säger Jansson.

I Australien går Kingma under smeknamnet ”Wild Thing”.

– Vi förväntar oss muskler och kilon under korgarna tillsammans med landslagskillarna vi har, säger Jansson.

Och en sak är säker. Det kommer att bli Star Wars-tema på Dragons matcher i vinter.

– Vi förväntar oss att vi måste göra om vårt intro, det blir lite roligt. Det går att göra lite kul omkring det här för ungdomarna och Sundsvall som så, säger Jansson.

Bidrog det här till att ni värvade honom?

– Nej, vi värvade honom som basketspelare, inte skådespelare. Vi har mött honom tidigare och killarna har spelat mot honom när han spelat för holländska landslaget.

Kingma har skrivit på säsongen ut och kommer till Sundsvall till serien drar igång. Sportbladet har sökt honom för en kommentar.

Petter Maaherra