Basketdamerna föll igen

Storförlust mot Polen i EM-kvalet

SPORTBLADET

Sveriges basketdamer blev fullständigt utspelade i EM-kvalet borta mot Polen och förlorade med hela 53–91, efter 24–44 i paus.

Det var tredje raka förlusten för svenskorna i kvalet som tidigare förlorat mot Kroatien borta, 58–76 och mot Tyskland hemma, 62–68. Möjligheten är därmed borta om att gå vidare till EM-slutspelet i Italien nästa år.

Sverige hängde med hyggligt i början men efter tre minuter blev pointguarden Nina Bärlin knäskadad och tvingades utgå. Hon blev förd till sjukhus i Gdansk och kommer att genomgå en magnetröntgen innan man säga hur svår skadan är.

Efter den skadan fick Sverige ändra om i laget och man tvingades till flera tekniska misstag som motståndarna utnyttjade. Polskorna var sedan bättre i varje lagdel och utökade hela tiden sitt försprång och vann till slut med 91–53.

Anna Höglund var den ende som höll jämna steg med polskorna. Solna Viking-spelaren satte sju av åtta skott utifrån och var ensam i svenska laget att göra tvåsiffrigt med 17 poäng. Samma som Polens bästa poängplockare Agnieszka Bibrzycka.

Linnea Liljestrand satte tre av fyra trepoängskast och kom upp i nio poäng. Sex poäng vardera för Katarina Andersson, Jagga Jablondska och Kadidja Andersson.

Sverige har kvar att möta Kroatien hemma (17 sep), Tyskland borta (20 sep) och Polen hemma (23 sep).

TT

ARTIKELN HANDLAR OM