Dies sänkte Plannja

Amerikanen dominerade – ”Vi har lika stor chans”

SPORTBLADET

Plannja hade planerat att ta sin andra raka seger i basketfinalen mot 08 Stockholm. Men de hade inte räknat med Emmanuel Dies monsterkväll. Amerikanen var planens poängkung och rensade under korgarna med imponerande 20 returer.

– Så länge jag tar fler returer än alla andra är jag nöjd, säger han.

Foto: SCANPIX
Stekhet Emmanuel Dies var i storform under den andra finalen mellan 08 Stockholm och Plannja.

Det var Dies kämpatakter som lade grunden för att 08 Stockholm kunde utjämna finalserien mot Plannja till 1–1. Inget av lagen var särskilt lyckade offensivt, men det var 08:orna som ville lite mer i försvaret.

Var planens kung

Emmanuel Dies var planens kung. Han gjorde flest poäng, 21, och tog flest returer, 20, och snodde ensam fler bollar, 6, än hela Plannja tillsammans. Dessutom passade han på att förnedra Plannjaspelarna med tre blockade skott.

– Jag gillar att blocka skott, det är två missade poäng för dom och en chans för oss att ta bollen. Jag får energi av att det, säger han.

I Plannja handlade det mest om vad laget inte lyckades leverera. Skarpskytten Andrew Mitchell som avgjorde första matchen märktes knappt och laget gnällde så mycket på domaren att de drog på sig tre tekniska fouls.

Lika stor chans

– Dom verkade inte vara lika fokuserade i dag som senast och det utnyttjade vi. Det var skönt för nu slipper vi höra tjatet om att vi kommer att förlora med

4–0, säger 08:ornas coach Jonte Karlsson.

Returkungen Dies håller med:

– Sättet vi vann på spelar ingen roll. Det är fem matcher kvar och vi har lika stor chans att vinna som Plannja, säger han.

Efter gårdagens match har nog Plannja insett det också.?

ARTIKELN HANDLAR OM