”Vi är skitbra”

Leslie Myrthils Solna fortsätter dominera

SPORTBLADET

Se upp Sundsvall!

Vikingarna har vässat sina knivar ordentligt och på måndag ska den slutliga drakslakten äga rum.

– Vi är skitbra. Jag skulle inte vilja möta oss, säger Solnas lagkapten Lesli Myrthil efter utklassningsegern som innebar 2–0 i matcher.

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Solna och Leslie Myrthil kan snart sätta in sista stöten och ta SM-guldet.

I tisdags skrällde Solna Vikings genom att besegra seriesegrarna och erkänt hemmastarka Dragons uppe i Sundsvall. Segerreceptet bestod till stor del av att förhindra Sundsvall att utnyttja sitt längdövertag.

Totalt överkörda

I går var tanken från Sundsvallshåll att matchbilden skulle se helt annorlunda ut. Av det blev intet. I stället blev man totalt överkörda.

– Vi gör ingen bra match och har ingenting framåt, säger Dragons stjärna och nyckelspelare Joakim Kjellbom.

Kaptenen klev fram

En bra match gjorde däremot Lesli Myrthil. Vikingskaptenen och lagets själ var i det närmaste felfri i Solnahallen under fredagskvällen. Framåt stod han för 22 poäng och bakåt plockade han returer och raderade ut nyss nämnda Kjellbom.

Har du någon speciell taktik mot honom?

– Vi har en plan på hur man stoppar honom men det är inget jag kan säga till dig, säger Myrthil och ler.

Veteranen Myrthil är inne på sin trettonde säsong i basketligan men saknar fortfarande ett SM-tecken, något han snart planerar att ändra på.

– Jag vill jävligt gärna ha ett guld och är villig att göra vad som helst för att få ett.

”Kan vända”

Om man får tro Sundsvalls Joakim Kjellbom ska dock inte Myrthil känna sig alltför säker på att äntligen få smaka segerns sötma.

– Jag vill inte ta någonting ifrån Solna men vi har varit jätte, jätte, jättedåliga. Vi har absolut kapacitet för att vinna tre raka matcher, avslutar Kjellbom.

ARTIKELN HANDLAR OM