Bryant gav Lakers hopp

Foto: AFP
David Beckham och sonen Brooklyn såg Lakers vinna den tredje finalmatchen mot Celtics.
SPORTBLADET

Slaget om NBA-titeln vässas. Detta efter att Los Angeles Lakers i natt svensk tid reducerat till 1-2 i finalserien mot Boston Celtics.

Föga överraskande leddes Lakers-styrkorna av fixstjärnan Kobe Bryant, som gjorde 36 poäng i 87-81-segern.

På läktaren satt celebriteter som David Beckham med sonen Brooklyn, filmstjärnorna Sylvester Stallone och Eddie Murphy och storregissören Steven Spielberg.

Foto: REUTERS
Kobe Bryant.

Det har aldrig hänt i NBA-historien att ett lag vänt ett 0-3-underläge i slutspelet. Så Lakers lär ha insett allvaret då finalspelet flyttades från Boston till västkusten i natt.

Och det syntes att hemmalaget var taggat. Med Kobe Bryant i spetsen kunde Lakers vinna med 87-81 efter viss dramatik i slutskedet. Bryant var poängbäst med 36 pinnar. Men även Sasha Vujacic var viktig för Lakers. Med en trepoängare vid ställningen 78-76 med 1.53 kvar såg Vujacic, kallad ”Maskinen”, till att hemmalaget fick andrum i slutet.

– Kobe var fantastisk men Vujacic var nyckeln till deras seger, sade Celtics tränare Doc Rivers enligt AP efter förlusten.

Som vanligt när Lakers spelar flockades celebriteterna på läktaren. David Beckham var på plats liksom giganter från filmbranschen som Eddie Murphy, Sylvester Stallone och Steven Spielberg.

Match fyra spelas i Los Angeles natten mot fredag svensk tid.