08 öppnar för spel i Baltikum

Kan dubblera ligaspelet nästa säsong

Matchhjälte Andrew Pleick vaknade till efter en dålig första halvlek och avgjorde för Norrköping med ett par viktiga treor. Nu har laget fem raka segrar i ligan.
SPORTBLADET

Toppkonkurrenter i basketligan.

Nästa säsong kan 08 Stockholm och Norrköping Dolphins göra sällskap även i Baltikum.

– Vi är intresserade av den baltiska ligan, säger 08:s general manager Kevin Ryan.

Norrköping storsatsade inför säsongen och har med sin sällsynt namnkunniga trupp dubblerat i både basketligan och i den baltiska ligan. Nästa år kan 08 Stockholm göra likadant.

För dåligt bud

– Ja, vi deltog ju i diskussioner tillsammans med Norrköping redan inför förra säsongen men budet vi fick då var för dåligt och båda lagen tackade nej. Sen gick Norrköping vidare och är med den här säsongen men det är inte alls omöjligt att vi följer med nästa år.

Norrköping jublar

– Förra gången det var aktuellt skulle vi satsa med damlaget på Euro Cup också. Nu har det stabiliserat där så det är lättare att ta upp frågan igen, säger Kevin Ryan.

Beslutet applåderas i Norrköping.

– Det hade gjort det så mycket enklare och billigare för oss att kunna dela reskostnaderna med ett annat lag, framförallt ett huvudstadslag. Nu har vi fått lägga flera hemmamatcher på bortaplan i stället. Sen tror jag det är bra för svensk basket och landslaget om fler lag kommer ut och får möta en annan typ av spel, säger Dolphins klubbdirektör Bo Sundberg.

I Fryshuset såg det länge ut som att Norrköpings baltiska äventyr tagit musten ur laget. Men Dolphins åt sig som vanligt in i matchen, tog ledningen för första gången en bit in i fjärde kvarten och vann till slut med klara 93–86.

Pleick avgjorde

Andrew Pleick, som var direkt osynlig före paus, klev fram och avgjorde med ett par tunga treor och en viktig steal i slutskedet.

– Vi visar att vi har en väldigt bred trupp och att alla 12 spelare kan komma in och tillföra något, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM