Femte raka förlusten

Sundsvallscoachen: ”Stor frustration i laget”

SPORTBLADET

I fjol blev det serieseger och SM-final.

I år har Sundsvall åkt på fem raka förluster och riskerar att missa slutspelet.

– Det finns en stor frustration i laget, säger headcoach Peter Öqvist.

Foto: BILDBYRÅN
Sundsvall har det tufft just nu – och kan till och med missa slutspelet.

Dragons har det tufft just nu. Trots att man stundtals spelar riktigt bra basket har laget inte klarat av att vinna på en månad. Samma sak i Norrlandsderbyt mot Plannja i går. Sundsvall ägde matchen fram till slutet på andra kvarten då plötsligt ingenting stämde längre.

I andra halvlek blev laget överkört och förlorade till slut med tio poäng.

Felbeslut

– Det går stå i anfallsspelet. Vi tar en massa felbeslut som gör att vi måste avsluta från dåliga lägen och får låg procent på skotten. Men vi visste att det skulle bli tufft i början eftersom vi fått in artistspelare i början på november. I fjol hade vi 1–4 i när de kom, nu har vi 0–3. Jag är övertygad om att vi kommer att klättra, att missa slutspel finns inte, säger Peter Öqvist.

Plannja bröt däremot sin trend med fyra raka förluster. Nye amerikanen Gerard Riley spelade grymt försvarsspel och gjorde 14 poäng.

FAKTA

SERIEKOLLEN

Ligan är ruggigt jämn i år. Bortsett från suveräna Norrköping skiljer det bara tio poäng mellan tvåan Uppsala och jumbon Gothia.

Poängligan

1. Andrew Mitchell, Jämtland, 21,10,

2. Johan Åkesson, Helsingborg, 20,44,

3. Tyrone Levett, Jämtland, 20,30,

4. Jonathan Moore, Gothia, 19,60.

5. Dennis Springs, Borås, 18,30.

Fjolårsfinalisten Sundsvall har alltså fem raka förluster på kontot. Det är kris i en av svensk baskets största klubbar.