Jonte Karlsson förnekar misshandel

SPORTBLADET

Jonte Karlsson själv fönekar misshandel.

Men erkänner att han tagit tag i den 16-åriga pojkens jacka.

– Till sist tappade jag humöret, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: PETER WIXTRÖM
Jonte Karlsson.

Jonte Karlsson själv har valt att kommentera händelsen i ett pressmeddelande där han kraftigt förnekar att han skulle ha tagit stryptag på 16-åringen. Karlsson menar att han har tagit tag i pojkens jacka, men inget mer.

Det skedde när de tre killarna efter flera tillsägelser inte höll sig tysta under ett av 08 Stockholm Human Rights träningspass i början av november.

– Den attityd som jag möttes av när de väl började gå gjorde mig mycket upprörd. Till sist tappade jag humöret och gick upp på läktaren och tog tag i en av ungdomarnas jacka och bad honom upprört att lämna hallen, säger han i pressmeddelandet.

Jonte Karlsson ber dock om ursäkt för sitt beteende och menar att han han överreagerade.

– Oavsett om jag var arg och irriterad har jag ingen rätt att ta tag i hans jacka. Jag har därför senare bett både honom samt hans far om ursäkt för mitt beteende. Jag har dessutom bokat ett möte med pojken och hans familj där jag återigen erbjudit mig att be om ursäkt öga mot öga då jag är uppriktigt ledsen för att jag gick över en gräns. Jag har uppfattat det som att vi inte längre hade något problem, säger han.