Laddade upp – med slagsmål

Sundsvall Dragons stjärna Doug Thomas i blåsväder

SPORTBLADET

I morgon börjar SM-kvartsfinalerna. Då hamnade amerikanske basketstjärnan Doug Thomas i ett blodigt krogbråk utanför en krog i centrala Sundsvall.

– Det finns inget försvar för detta, säger Dragons klubbdirektör Anders Jansson till Dagbladet.

Foto: Foto: AP
Doug Thomas. Sundsvalls stjärna är i blåsväder efter att ha slagit en man blodig i lördags natt.

Händelsen utspelade sig i lördags natt. Doug Thomas slog ner en man som tvingades uppsöka sjukhus.

Vill inte prata

Anders Jansson pratade igenom övertrampet med Doug Thomas under gårdagen – och amerikanen tvingades även be om ursäkt för det inträffade inför övriga lagkamrater. Men basketstjärnan ville inte kommentera för media:

– Du får prata med Anders (Jansson) om allt det där. Jag vill inte prata om detta, jag tycker inte att det är något som ska diskuteras i media. Jag är själv på väg in till ett möte nu med min coach, säger han till Dagbladet.

Klubbdirektören Anders Jansson:

– Doug har hamnat i bråk med en kille och det är naturligtvis inte bra på något sätt. De båda har varit inblandad i en situation tidigare då han (Thomas) har blivit provocerad av den här killen, men det är fortfarande ingen ursäkt till att göra så här.

Riskerar inte sparken

Knytnävsslag ska ha förekommit och den andre mannen ska ha gått i backen, med blodet rinnande från sitt bakhuvud. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och polis tillkallades. Mannen som hamnade i bråk med Doug Thomas ska figurera i Sundsvall Dragons, dock inte som spelare eller ledare.

– Pojken är ur fara och vi har bett honom om ursäkt, fortsätter Anders Jansson som säger att Doug Thomas inte riskerar sparken och förmodligen spelar Sundsvalls SM-kvartsfinal mot Södertälje i morgon.

FAKTA

Så avgörs slutspelet

Med start i morgon inleds SM-kvartsfinalerna i bäst av fem matcher. Speldatum är 10/12/13/16/17/18/19/20: mars.Här är samtliga möten:

Norrköping Dolphins–Jämtlands Basket 74_75 (tjuvstartade i söndags)

Solna Vikings–08 Stockholm HR

Södertälje Kings–Sundsvall Dragons

Uppsala Basket–Plannja Basket