Akropol stängs ute från basketligan

SPORTBLADET

Det blir bara elva lag i herrarnas basketliga nästa säsong. Akropol blir av med sin plats, eftersom klubbens balans- och resultaträkning varit ofullständig.

Akropol.

Enligt basketligans bestämmelser måste en klubbs balans- och resultaträkning vara underskriven av klubbstyrelsen och granskad av en auktoriserad revisor. Det är där som Akropol har brustit.

– Vi har fått in handlingar från dem. Men de har inte varit fullständiga, säger Kent Nordin, som är tävlingsutskottets ordförande, till TT.

– Vi har ju vissa bestämmelser och en tydlig deadline och når man inte upp till det blir man inte godkänd för ligan.

Förbundet hade satt den 16 maj som sista datum för klubben att lämna in de kompletta handlingarna. Enligt beslutet i Basketförbundets styrelse på tisdagen får Akropol nu i stället en plats i division 1 norra.

Eftersom Örebro basket inte fick sin ansökan godkänd kommer herrarnas basketliga nästa säsong att innehålla bara elva lag.

Några fler ansökningar till ligan finns inte i dag, och det är inte aktuellt att släppa in Örebro för att fylla Akropols plats. I stället ska tävlingsledningen bland annat se över antal omgångar i ligan.

– Det är hårda krav för att komma in och lika hårda krav för att få stanna kvar, konstaterar Kent Nordin.

– I Örebros fall behöver de lite mer tid på sig för att skapa sig rätt ekonomi.

Akropol slutade den gångna säsongen på elfte plats i grundserien och missade därmed slutspelet.

TT