BATSKETBALL

NBA-stjärnan knockade en fladdermus

Foto: AP
SPORTBLADET

Det här har du aldrig sett på en basketplan förut. En fladdermus dök in på planen och stoppade spelet. Då ryckte San Antonios Manu Ginobili ut och knockade den lille

gynnaren.

– Det är helt otroligt, säger lagkamraten Tony Parker om Ginobili.

Ugglor, kaniner, och grisar... och nu en fladdermus. Listan på djur som invaderat idrottsarenor blir bara längre. Och fladdermus­attacken hände passande nog på Halloween.

Parker imponerad

Domarna var tvungna att avbryta matchen när fladdermusen tog all uppmärksamhet. Och när de andra bjässarna ryggade undan tog Ginobili saken i egna händer. Han stegade fram och fångade flygaren.

– Det är helt otroligt. Grejen är att han slår till den. Men sen tar han den och lägger den i soporna, säger Tony Parker som är mäkta imponerad.

Publiken var lika nöjd. När Ginobili promenerade ut med fladdermusen var jublet skyhögt. Ginobili själv är inte lika överväldigad över insatsen som gjort att han just nu är huvudrollsinnehavare i det mest sedda klippet på internet.

– Jag slog bara till honom. När du inte kan dunka längre så måste du hitta på nåt annat sätt att synas i nyheterna, säger han.

32-årige Ginobili hoppas att fladdermusfångsten ska hjälpa honom att hitta jobb när basketkarriären är över.

– Jag pensionerar mig snart, och om någon har problem med skadedjur så..., säger Ginobili.