Jerebko från start när Pistons vann

Svensken skrev ny historia i natt

SPORTBLADET

AUBURN HILLS. I sin blott andra NBA-match i karriären fick Jonas Jerebko en plats i Detroit Pistons startuppställning.

Uppdraget: stoppa storstjärnan Vince Carter.

– Jag tycker att det gick riktigt bra i försvaret, säger svensken till Sportbladet efter 85–80-segern mot Orlando.

Foto: AP
Jonas Jerebko i kamp med Vince Carter.

Jonas Jerebko skrev i natt ett nytt kapitel i sin framgångssaga. Efter att ha debuterat mot Milwaukee i lördags, fick 22-åringen från Kinna i natt spela sin första NBA-match från start.

Jerebko fick beskedet några timmar innan match, när det stod klart att Pistons stjärna Tayshaun Prince inte kunde spela på grund av en ryggskada.

– Jag är alltid sugen på att spela, men jag blev extra laddad nu när jag fick starta, säger svensken.

Skulle stoppa Carter

Som kunde ha fått en enklare uppgift i sin första match från start. Orlando Magic gick obesegrat genom försäsongen och hade inför matchen mot Pistons tre raka segrar under grundseriens inledning.

Laget leds av stjärnduon Dwight Howard och Vince Carter. Och det var just Jonas Jerebko som fick uppdraget att stoppa den sistnämnde.

– Jag tycker att det gick riktigt bra i försvaret. Jag gjorde mitt jobb. Det är Vince Carter jag möter, så han kommer ju att göra några poäng, säger Jerebko.

Jo, det blev till slut 15 poäng för Carter. Men det är betydligt färre än vad Magics stjärna är van vid, speciellt när han ställs mot en oprövad rookie.

Nöjd Detroit-tränare

Och Pistons coach John Kuester var väldigt nöjd med Jerebkos insats.

– Jonas gjorde det fantastiskt bra. Han kommer in med så mycket energi och spelade väldigt bra i försvaret, säger Kuester.

Jerebko spelade nästan 26 minuter, hade fem returer och en block. Men efter matchen grämde han sig över att han tvingades gå poänglös från banan. Jerebko hade två fina trepoängsskott, där det första var ytterst nära att gå i.

– Jag var 99,9 procents säker på att den skulle sitta. Jag kommer gräma mig över det där i några timmar. Men det är snart en ny match och nya möjligheter, säger Jerebko.

Detroit spelar redan i kväll, borta mot Toronto. Då det är tveksamt om Tayshaun Prince hinner bli frisk tills dess, talar mycket för att Jonas Jerebko kan få starta sin andra NBA-match i rad.