Fick spela mot idolen – inför NHL-proffs

Förlust för Jonas Jerebko i natt: Roligt att spela mot de bästa i världen

1 av 2 | Foto: REUTERS
Dirk Nowitzki och Jonas Jerebko.
SPORTBLADET

Han fick spela mot idolen Dirk Nowitzki – och på läktaren satt kompisarna och hockeystjärnorna Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg och hejade.

Men kvällen blev inte riktigt fulländad för Jonas Jerebko och hans Detroit som föll med 90–95 mot Dallas i NBA-basketen.

Jerebko gjorde sin åttonde NBA-match och fick spela från start för sjunde gången. Till slut blev det två poäng, fem plockade returer och 23.02 i speltid för svensken som tidigare snittat knappt 20 minuter per match.

– Jag tog tillvara på speltiden. Jag är rookie, så man kan inte gå in och ta varenda skott. Det är bara att distribuera bollen, försöka ta sina öppna skott och spela försvar. Jag tyckte det fungerade bra, sade han.

Bra försvarsjobb

Han fick förtroendet på slutet också när Detroit skulle försöka jaga ikapp. Bland annat gjorde han ett lysande försvarsjobb på Dirk Nowitzki, poängbäst i Dallas med 25 poäng, när han tvingade tysken att ta en usel avslutning i ett läge där matchen hade kunnat avgöras. Jerebko hade tidigare Nowitzki som idol.

Hur var det att möta honom?

– Det är ju roligt när man får spela mot de bästa i världen. Man tänker inte på det så mycket medan man spelar, det är mer före och efter som man kollar lite extra, sade han.

NHL-proffs på plats

Efteråt träffades Jerebko och Red Wings lagkapten Nicklas Lidström i omklädningsrummet.

– Henrik (Zetterberg) var här, Jonathan (Ericsson) och Nicklas. Jag brukar försöka se deras matcher så ofta jag kan, berättade Jerebko vars Detroit i och med förlusten fick sin tre matcher långa segersvit bruten.

TT