Landslagschefen åtalas för misshandel

”Det är allvarligt och tråkigt”

SPORTBLADET

Landslagschefen i basket, Jonte Karlsson, åtalas för misshandel mot en då 16-årig pojke i Fryshuset 2008.

Karlsson ska ha tagit tag i pojkens jacka och skakat om honom efter att 16-åringen stört en träning.

– Förbundsstyrelsen tycker att det är allvarligt och tråkigt, säger förbundets generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy till SVT.

Jonte Karlsson.

Jonte Karlsson riskerar fängelse om han fälls för misshandel. Incidenten inträffade 2008 när Karlsson var tränare för 08 Stockholm.

”Har bett om ursäkt”

Ett gäng ungdomar ska flera gånger ha tillrättavisats av Karlsson för att de störde träningen i Fryshuset. Tillslut rann det över för tränaren som gick upp på läktaren och tog tag i jackan på en av pojkarna. Han ska sedan ha skakat om 16-åringen och åtalas nu alltså för misshandel.

– Oavsett om jag var arg och irriterad har jag ingen rätt att ta tag i hans jacka. Jag har därför senare bett både honom samt hans far om ursäkt för mitt beteende. Jag har dessutom bokat ett möte med pojken och hans familj där jag återigen erbjudit mig att be om ursäkt öga mot öga då jag är uppriktigt ledsen för att jag gick över en gräns. Jag har uppfattat det som att vi inte längre hade något problem, sade Karlsson kort efter händelsen.

Fortsätter i landslaget

Pojkens pappa valde ändå att polisanmäla Karlsson. Förbundet fördömer Jonte Karlssons agerande men säger att hans jobb som landslagschef inte är hotat.

– Förbundsstyrelsen tycker att det är allvarligt och tråkigt, men vi har fullt förtroende för Jonte som landslagschef, säger förbundets generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy till SVT Sport.