Kobe jagar femte titeln

”Just nu står Celtics i vägen”

1 av 2 | Foto: Foto: AFP
Kobe Bryant på titeljakt.
SPORTBLADET

BOSTON. Kobe Bryant har ytterligare en mästartitel inom räckhåll.

En titel som skulle göra honom till sin generations bästa spelare – och en av de största genom tiderna.

– Det handlar om att vinna och just nu står Celtics i vägen, säger Los Angeles superstjärna.

Han brukar ofta beskrivas som en självisk, osympatisk lagkamrat. Han har kritiserats för sina underliga utspel, som när han 2007 begärde att få bli bortbytt från Los Angeles. Och omvärlden har fortfarande inte glömt att han 2003 anklagades för våldtäkt på ett hotellrum i Colorado.

Driven och fokuserad

Kobe Bryant vet om att om 50 år, så kommer han inte att vara ihågkommen för sin personlighet. Han kommer att bli ihågkommen för sina titlar och utmärkelser från basketplanen.

– Han är så driven och fokuserad på vad han ska göra. Han vill fortfarande uträtta mer och det är det han är fokuserad på, säger lagkamraten Jordan Farmar.

Nu har 31-åringen siktet inställt på sin femte mästerskapstitel. Lakers har 2–1 i matcher mot Boston och två segrar till skulle innebära att Bryant går om både Shaquille O’Neal och Tim Duncan i antal titlar. Ingen annan spelare i Bryants generation har fler.

Siktar mot Jordan

Men frågan är om Bryant nöjer sig med det. Har han tangerat Magic Johnsons notering på fem titlar, siktar han förmodligen in sig på Michael Jordans sex titlar.

– Han kan inte leva utan den utmaningen. Kobe kan inte leva utan att tävla på den högsta nivån, säger Lakers coach Phil Jackson.

– Vi hade många samtal tidigt under hans karriär, vad som skulle hända när Shaq hade slutat och de inte skulle spela tillsammans som en duo. Men han såg aldrig att det skulle hindra honom från möjligheten att vinna. Han ser det som att vinna är hans öde.