Lakers föll – trots Bryants uppvisning

Boston en match från NBA-titeln

SPORTBLADET

BOSTON. Kobe Bryants uppvisning räckte inte.

Boston vann i natt andra raka hemmamatchen och kan spela hem NBA-titeln på tisdag.

– Vi har ett bra läge, konstaterar Celtics Paul Pierce efter 92–86-segern.

Om match fyra handlade om bänkspelarna, så handlade match fem om stjärnorna. Kobe Bryant spelade återigen som en av NBA:s bästa genom tiderna och bar sitt lag genom matchen. Lakersstjärnan var som hetast i den tredje quartern, då han gjorde 19 poäng. Resten av laget noterades för sammanlagt sju poäng under samma period.

Det säger en del om Bryants dominans – men också en del om hans lagkamraters oförmåga att bidra i offensiven.

– Han är helt enkelt bäst på att sätta sina skott, säger Celtics coach Doc Rivers om Bryant.

Kan avgöra på tisdag

I Boston var det kaptenen Paul Pierce som drog det tunga lasset. ”The Truth” – som han kallas – gjorde sammanlagt 27 poäng, klart bäst i hemmalaget. Men Pierce var inte ensam att producera för Boston. Kevin Garnett, Ray Allen och Rajon Rondo noterades också för tvåsiffrigt.

Trots det var det spännande in i det sista, då Lakers sakta men säkert åt upp Bostons ledning. Men så missade Ron Artest två straffkast och med 36 sekunder kvar kunde Rajon Rondo lägga i 89–82.

Lakers hämtade sig aldrig från den smällen och har nu underläge med 2–3 i matcher inför fortsättningen. Match sex spelas på tisdag kväll i Los Angeles och en eventuellt sjunde och avgörande match går på torsdag. Även den i Los Angeles.

– Vi har två matcher i Los Angeles. Vi behöver vinna en av dem, konstaterar Paul Pierce.

ARTIKELN HANDLAR OM