”Han vet att jag behöver honom”

Kobe Bryants vädjan till guldcoachen

SPORTBLADET

Lockelsen inför att ta Lakers till en sjätte titel står på ena sidan – pensionering på den andra.

Mästarna från LA riskerar att tappa sin guldcoach Phil Jackson och ett nytt storlag kan hota deras dominans.

– Han vet hur mycket jag vill ha honom, säger Lakers Kobe Bryant.

Los Angeles Lakers har knappt hunnit torka bort champagnen ur ögonen ­efter finalsegern över Boston Celtics – men redan är spekulationerna inför nästa säsong igång.

Om Lakers legendariske coach Phil Jackson, 65, väljer att fortsätta ett år till ­eller pensionering, om alla storspelare som blir free agents i sommar – och om att några av dem kan lägga grunden för ett nytt storlag till hösten.

LeBron + Chris Bosh?

Superstjärnan och ligans MVP LeBron James kan i sommar komma att lämna sin hemstad Cleveland och dess Cavaliers.

Chicago Bulls, Miami Heat, New York Knick och New Jersey Nets är några av klubbarna som har länkats till James.

Toronto Raptors Chris Bosh, även han en free agent i sommar, är en av de storstjärnor som skulle kunna bilda en giftig duo med Lebron James i ett nytt lag. Men han tänker inte vänta in James beslut.

”Kan inte vänta”

– Har man en möjlighet att få spela med en sådan spelare måste man över­väga den. Men samtidigt kan jag inte bara sitta still och vänta. Jag måste ta min tid och se till att jag tar rätt beslut, säger Bosh som liksom LeBron James länkats till New York Knicks som gjort gott om plats under lönetaket på senare år.

Mästarlaget Lakers bidrar även de till silly season-cirkusen.

Derek Fisher ryktas vara på väg bort och coachen Phil Jackson, vars kontrakt går ut den 27 juni, funderar på att pensionera sig.

Frågan är hur stort sug han har efter att lägga ytterligare en titel till de fem han redan vunnit med Lakers, han ledde Chicago Bulls till sex NBA-vinster på 90-talet, och om hans sargade kropp håller för en ny satsning.

– Jag har en del problem med kroppen som jag vill titta närmare på, det är nödvändigt för mig. Jag använder ett knäskydd och måste ta ett beslut om hur långt jag är beredd att gå för att reparera ett knä, säger Jackson till ESPN.

FAKTA

STORSTJÄRNORNA SOM ÄR FRIA ATT BYTA KLUBB

LeBron James, Cleveland Cavaliers.

Dwyane Wade, Miami Heat.

Chris Bosh, Toronto Raptors.

Amare Stoudemire, Phoenix Suns.

Paul Pierce, Boston Celtics.

Yao Ming, Houston Rockets.

Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks.