Avslöjar sitt val i direktsändning

NBA-stjärnan LeBron James offentliggör ny klubb i tv

SPORTBLADET

Natten till fredag avgörs tidernas kanske största snackis i NBA.

Då ska LeBron offentliggöra vilket lag han tänker spela för nästa säsong. Och han gör det i direktsänd tv.

Foto: ap
LeBron James har erbjudanden från ett antal klubbar. Natten till fredag får vi reda på vilken han väljer.

Årets offseason i NBA rankas som den mest intressanta någonsin med en lång rad superstjärnor som står utan kontrakt. Och den störste av dem alla är givetvis LeBron James.

New Jersey Nets, New York Knicks, Chicago Bulls och Miami Heat är bara några av klubbarna som gjort allt de kunnat för att övertala LeBron om att välja just dem.

En timme i tv

Men i natt kommer alltså beskedet. Och LeBron har valt att offentliggöra det på sitt högst personliga sätt, genom ett timmeslångt direktsänt tv-program på ESPN med start 03.00 svensk tid.

– På grund av den stora uppmärksamheten runt LeBrons beslut så har vi valt att framföra beslutet i nationell tv, säger LeBrons manager Maverick Carter.

Cleveland eller Miami?

De flesta bedömarna tror att LeBron kommer att stanna i Cleveland Cavaliers.

Men sedan Dwayne Wade skrev på ett nytt kontrakt med Miami Heat och fick sällskap av Chris Bosh ska LeBron, enligt uppgifter, vara väldigt sugen på att bilda något som skulle bli en historisk trio i Miami.

– Jag kommer inte att prata med honom igen innan han gör sitt val. Och när det är över så kommer jag att gratulera honom. Men jag kommer att titta på programmet, säger Dwayne Wade.

ARTIKELN HANDLAR OM