”Bedrövligt”

Utklassade och utskällda i EM-kvalet

SPORTBLADET

Jonas Jerebko blev poängbäst igen men det var ett av få glädjeämnen i basketherrarnas EM-kval borta mot Rumänien.

Det blev storförlust 54-70 för Sverige framför en frustrerad tränarstab.

– Vi hamnade efter i början och försökte resa oss, men i och med vi stämplade in på för låg nivå från början så blev det svårt, berättar assisterande coach Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Sverige var det sämre laget i samtliga fyra quarters och åkte till slut på en storförlust mot hemmalaget Rumänien. Trots att storstjärnan Jonas Jerebko med 19 poäng var bäst på planen föll Sverige med klara 54-70.

”Sköt bedrövligt”

Efter matchen sågades laget av assisterande coach Torbjörn Gehrke.

– Vi sköt bedrövligt och de sköt lite mindre bedrövligt. Skillnaden var att vi inte tog hand bollarna under egen strut, säger coach Gehrke.

”Måste analysera det här”

Nu väntar en ordentlig matchgenomgång för det svenska laget inför fortsättningen av kvalet.

– Vi får inte resa hem utan att ha tagit reda på vad vi gjorde fel. Vi måste verkligen analysera det här så att vi inte hamnar i samma sits igen. Hur tråkigt det än var med förlusten så är det så att vi ska vinna den här gruppen. Det går att reparera, men inte genom att sopa det under mattan, avslutar Gehrke.

FAKTA

Matchfakta:

Rumänien-Sverige: 70-54 (19-14, 16-13, 20-15, 15-12).

Poänggörare Sverige: Jonas Jerebko 19, Joakim Kjellbom 12, Mikael Lindquist 9, Mats Levin 4, Thomas Massamba 4, Martin Ringström 4, Rudy Mbemba 2.

Poänggörare Rumänien: Titus Nicoara 16, Vlad Moldoveanu 16, Mihai Silvasan 11, Ionut Dragusin 7, Paul Chetreanu 7, Andrei Capusan 4, Teodor Jucan 4, Aurelian Dumitrescu 3, Rares Mandache 2.

ARTIKELN HANDLAR OM