Skandalspelaren: Hoppas jag inte blir straffad

Kastade stol mot motspelare och satt i häktet – Krstic tycker att han borde gå fri

1 av 8 | Foto: AP
SPORTBLADET

Efter det skandalartade bråket i basketlandskampen mellan Serbien och Grekland fick NBA-stjärnan Nenad Krstic tillbringa en natt i häktet efter att ha kastat en stol mot en motståndare.

Nu vill han gå helt fri.

– Jag vet inte reglerna, men jag hoppas att jag inte blir straffad, säger han.

Foto: REUTERS
Nenad Krkic kastade en stol under bråket.

I torsdags tvingades träningslandskampen mellan Serbien och Grekland avbrytas efter att vilt slagsmål brutit ut mellan spelarna.

Kaoset började när några grekiska fans tog sig in på läktarna och sedan började spelarna slåss hej vilt med varandra och stolar kastades.

”Grekerna startade bråket”

Värst inblandad var serben Nenad Krstic, som spelar i NBA-laget Oklahoma City Thunder. Efter att ha tagit ett strypgrepp på en spelare och kastat en stol i huvudet på en annan fick han sitta i häktet under natten. Han släpptes på fredagen och fick resa tillbaka till Belgrad.

– Jag vet inte reglerna, men jag hoppas att jag inte blir straffad. En idiotisk scen utspelades och jag hoppas att det inte kommer att straffa oss. Grekerna startade bråket, det fanns inga vakter och de grekiska fansen kom in på planen, säger Krstic till serbisk media.

Förbundet kommer att agera

Förbundskaptenen Dusan Ivkovic var lite inne på samma bana.

– Jag tror att han agerade i självförsvar och tog tag i en stol när några halvnakna grekiska fans rusade in på planen. Stolen ramlade ur hans händer och snuddade vid Bouroussis, sade han efter bråket.

Internationella basketförbundet försäkrar att de kommer att utreda saken.

– FIBA kommer att göra allt som krävs och göra starka åtgärder mot de spelare som har varit involverade i den här chockerande olyckan, säger generalsekreteraren Patrick Baumann.

ARTIKELN HANDLAR OM