”Jämtland kommer att få det tufft”

Sundsvall är inställda på seger i derbyt

SPORTBLADET

Jämtland la sig i sista matchen för att få Sundsvall i kvartsfinal.

Något seriesegrarna tackar för.

– Alla har något extra i sig att plocka fram. Jämtland kommer att få det tufft, säger Johan Pierre.

Det blev en hel del snack när Jämtland vilade sina stjärnor och frivilligt förlorade mot Borås i sista matchen för att få möta Sundsvall i kvartsfinal.

– Vi gjorde ett aktivt val. Vi bestämde oss för att möta Sundsvall, sa Jämtlands assisterande coach Henrik Johansson.

– Jag vet inte vad jag tycker om det där. Det kommer att bli bra matcher med mycket publik nu i alla fall, säger Sundsvalls Johan Pierre.

”Är förberedda”

Jämtland vann senaste mötet mot Sundsvall med 74-61.

Amerikanen Darius Hargrove var ostoppbar och gjorde hela 40 poäng. Men det är inget som oroar Sundsvall inför kvällens första kvartsfinal.

– Det var en match, så dåligt har vi aldrig spelat. Vi ska ta tillbaka det nu, säger Pierre och fortsätter:

– Darius är riktigt bra, det går inte att plocka bort honom utan det gäller att få honom att ta så tuffa skott som möjligt. Vi har pratat om hur och är förberedda.

”Vi ska gå vidare”

Senast Sundsvall och Jämtland möttes i ett slutspel, säsongen 2004-2005, var det både jämnt och en hel del derbystämning.

Sundsvall gick vidare med 3-2 i matcher den gången, och trots att seriesegrarna känner en viss press, tror Johan Pierre på en upprepning.

– Vi ska ju gå vidare. Den typen av press har vi. Men alla har något extra i sig att plocka fram och vi har många som varit i den här situationen tidigare. Jämtland kommer att få det tufft.