Grant lämnar coach- jobbet i Dolphins

Damtränaren Paul Burke tar över Norrköping

Foto: Scanpix.
SPORTBLADET

Kelly Grant har bestämt sig. Tränaren kommer inte att coacha Norrköping i basketligan kommande säsong. I stället tar damtränaren Paul Burke över Dolphins.

– Mest sannolikt blir det så, säger klubbens ordförande Bo Sundberg.

Trots att Norrköping Dolphins var favoriter och gjorde succé i Europa hamnade guldet i Sundsvall.

Nu har Kelly Grant gjort sitt i svenska basketligan.

I alla fall som coach. Grant, som jagas av klubbar i Holland, Tyskland och Sydkorea, kan bli kvar i Dolphins. Men inte som huvudtränare.

– Jag vill coacha internationellt. I sådana fall skulle jag kombinera en managementroll med att coacha i Eurocup. Jag är den som har mest erfarenhet av det, säger han.

Att coacha i basketligan är inget alternativ längre?

– Nej, det är inget för mig. Efter så många år, det är samma lag, samma tränare, samma spelare. Jag har gjort allt jag kan göra under den här tiden, det är bättre att någon annan mer motiverad tar över.

Den som gör det är Dolphins damtränare Paul Burke. Burke tog över herrlaget redan 2007, men lämnade sitt uppdrag mitt under säsongen efter en misslyckad start. Nu får han en ny chans.

Tar över ansvaret

– Om Kelly försvinner blir Burke definitivt huvudtränare. Han står på tur. Vi ska ha ett avslutande möte i morgon kväll (läs: i kväll), säger Bo Sundberg.

Grant avvaktar ett definitivt beslut om framtiden. Men risken att han lämnar Norrköping är stor.

– Jag vill ha en ny utmaning. Och pengar. Jag har stannat i Sverige i så många år. Det har varit jättekul, men jag har tappat mycket pengar på det, säger han.