Andra segern för Norrköping

Foto: BILDBYRÅN
Andrew Mitchell.
SPORTBLADET

Regerande mästarlaget Norrköping har haft en tuff säsongsstart i basketligan – men på fredagen kom lagets andra seger när nykomlingen Nässjö bortabesegrades med 76–71.

 Segern kom efter en stark avslutning där Norrköping vann den sista perioden med 23–16. Edgars Jeromanovs blev bäste poängplockare med 15 poäng och satte tre poäng på straffkast under matchens slutskede.

Norrköping, som saknade skadade nyckelduon Martin Ringström och Mikael Lindquist, har nu vunnit två av sina fem första matcher. Samma facit har Jämtland som vann över nykomlingen Stockholm Eagles med 90–81. Jämtland tog segergreppet i den andra perioden då laget gick fram till en elvapoängsledning. Laget skyttekung Drazen Klaric gjorde 24 poäng.

■ ■ ■

Det blev succé direkt i den tillfälliga hemmaarenan Arcushallen för Northland Luleå i damligan i basket. Hemmalaget slog Järfälla med 110–45 efter att ha vunnit två av perioderna överlägset. 34–10 och 31–6 vittnar om total överlägsenhet.

Golvet i Arcushallen är inte helt färdigt ännu, planerna är att det ska mjukas upp framöver.

– Det hoppas jag verkligen, för nu känner man sig ännu mer gammal. Man får så ont i lederna. Jag har ju opererat knät två gånger så jag känner av det extra mycket, säger Anna-Lisa Vestin till nsd.se.

I fredagskvällens andra match behövde Umeå förlängning för att bärga segern borta mot Kvarnby, 80–74 till gästerna till slut.