Förlust – då låste de in sig i en timme

Frida Aili: ”Vi pratade igenom det mesta”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Northland föll mot serieledarna.

Då låste guldfavoriten in sig i omklädningsrummet i över en timme.

– Vi pratade igenom det mesta. Det är inte kul när det är så här, säger Frida Aili.

De har aldrig lyckats vinna SM-guld. I år tror många att Northland ska lyckas.

Guldfavoriten har dock inte fått någon bra start på säsongen och ligger sexa i tabellen. Mot serieledande Norrköping kom tredje förlusten på sex matcher.

– Det var en jättetuff match, Norrköping är ett bra lag, men vi gör en väldigt svag insats. Vi har inte alls fått till det, säger Frida Aili.

Efter 68-87-förlusten låste Northland in sig i omklädningsrummet i över en timme.

”Paratade igenom det mesta”

– Vi satt kvar jätte, jättelänge och pratade igenom det mesta. Vår coach Micke Johansson är bra på att prata så det var mest han som skötte snacket. Han var väldigt missnöjd och det har han all rätt att vara, säger Aili.

Vad sa ni?

– Vi kommer väl ändå fram till en hel del grejer. Jag vill inte avslöja alltför mycket. Men alla är helt överens om att vi kan betydligt bättre, sen vad som krävs är något jag inte helt vill nämna.

Vad är det största problemet?

– I stort sett allt. Det har gått så mycket upp och ner. Framför allt är det mycket tveksamhet på planen. Det borde sitta nu. Men vi hade ett väldigt bra samtal och jag tror att vi kommer att studsa tillbaka från det här.

Norrköping är obesegrade den här säsongen och tog sjunde raka mot Northland.

FAKTA

Northland Luleå–Norrköping 68–78

Northland Luleå: Anna Barthold 15, Martina Stålvant 12, Frida Aili 10, Josefin Vesterberg 8, Ellen Nyström 7, Johanna Lundström 6, Lykendra Johnson 6, Alexandra Ferm 2, Frida Grahn 2.

Norrköping: Hanna Johansson 22, Elisabeth Egnell 16, Georgia De Leeuw 12, Johanna Källman 10, Tanya Massamba 8, Malin Aasa 7, Tamar Gruwell 3.

Publik: 640.

ARTIKELN HANDLAR OM