Stjärnans stängs av efter slagsmålet

Foto: BILDBYRÅN
Södertäljes Kenneth Simms.
SPORTBLADET

Kenneth Simms hamnade i slagsmål med Henry Dugat.

Nu stängs Södertäljes stjärna av i väntan på utredning.

”Det våld som disciplinnämnden finner utövat och det i övrigt otillbörliga uppträdandet är av den arten att det finns skäl att stänga av Kenneth Simms”, skriver förbundet på sin hemsida.

Innan halvtid i tisdagens match mellan Södertälje Kings och LF Basket hamnade amerikanerna Kenneth Simms och Henry Dugat i slagsmål. Simms delade ut en armbåge på LF:s Samir Ali och ska sedan ha slagit till Dugat. Domarna fick gå emellan för att sära på stjärnorna innan Simms fick lämna hallen med en diskvalificerande foul.

– Han var frustrerad. Det såg man på honom långt innan. Vi ledde och var på väg mot en seger och sen fick han väl nog. Han träffade mig och fick in någon knuff också. Men det är en del av spelet när det är mycket känslor på planen, sa Dugat till NSD efter matchen.

- Jag har aldrig under mina två år som lagkamrat till Kenneth Simms sett honom reagera så. Något speciellt måste ha sagts mellan dem. Och det känns konstigt att Kenneth blir utkastad medan deras kille inte får något, sa Kings lagkapten Adnan Chuk.

Missar kvällens match

Nu stänger disciplinnämnden av Simms i väntan på utredning.

"Det våld som disciplinnämnden finner utövat och det i övrigt otillbörliga uppträdandet är av den arten att det finns skäl att stänga av Kenneth Simms till dess ärendet slutligt avgjorts i avvaktan på ytterligare utredning", skriver förbundet på hemsidan.

Simms kommer därmed inte att spela Södertäljes match mot Nässjö i kväll. Kings har sedan tre matcher till den kommande veckan som stjärnan riskerar att missa.

ARTIKELN HANDLAR OM