Hjälte – nu vill hon spela i EM

”Jag är glad att jag är med på listan”

Foto: BILDBYRÅN
Katarina Andersson i aktion.
SPORTBLADET

Hon utsågs till årets center och sänkte Northland.

Nu vill Katarina Andersson, 29, spela EM.

– Får jag chansen kommer jag att ta den, säger hon.

Northland ledde semifinalserien med 1-0 i matcher. Men i den andra bjöd Solna upp till kamp. Bortalaget ledde visserligen i halvtid, men i den tredje perioden kom Solna tillbaka och gick ifrån till 70-55 som mest.

Northland ryckte dock upp sig i slutet och var nära att vända. Men när Katarina Andersson satte 75-72 med sekunder kvar var matchen över.

– Jag läste i tidningarna där uppe att det kommer bli 3-0, men så blir det inte. Det här var en jätteviktig seger, det är inte kul att åka till Luleå med 0-2 i matcher, säger den förra Luleåspelaren.

”Glad att jag är med på listan”

Andersson utsågs till årets center i halvtid och var bäst i Solna med sina 19 poäng. 29-åringen, som inte spela i landslaget på några år, är även med i den observationstrupp som tagits ut inför EM.

– Jag är glad att jag är med på listan över dem som är aktuella, men vi har många bra spelare på min position vilket bara är bra för svensk basket.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag vill inte uttala mig om det. Det är Lasse Johansson som tar ut laget.

”Jag är less”

Vill du spela?

– Ja, får jag chansen så kommer jag att ta den.

Solna har nu utjämnat till 1-1 i matcher och det var besvikna miner i Luleå efter förlusten.

– Jag är less. Jag tycker att vi börjar bra, sen är det som att vi ger bort det. Våra dalar bli alldeles för långa och de straffade oss i våra försvarsmissar. Nu får vi inte ta något för givet och ställa ut skorna på fredag, säger Martina Stålvant.

FAKTA

Resultat:

Solna–Northland Luleå 75–72 (23–17, 14–24, 21–14, 17–17)

semifinal 2 i bäst av 5

Solna: Katarina Andersson 19, Eureka Brooks 15, Vakina Volonaki 14, Christy Bacon 10, Katarina Ristic 9, Anna Spyridopoulou 8. Northland Luleå: Martina Stålvant 17, Frida Aili 16, Anna Barthold 14, Josefin Vesterberg 8, Allis Nyström 6, Alexandra Ferm 5, Ellen Nyström 4, Frida Grahn 2.

Publik: 231.

1–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM