Spricka i Lakers – stjärna lämnar

Bryants svar efter rykten om frostigt förhållande

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

NBA-stjärnan Dwight Howard, 27, lämnar Los Angeles Lakers för Houston Rockets.

Orsaken ryktas vara en dispyt med lagkamraten Kobe Bryant, 34.

Båda förnekar – men superstjärnan har gjort det tydligt i sociala medier vad han tycker om övergången.

För ett år sedan pratade Dwight Howard om sin längtan efter att spela för Lakers under en lång tid framöver. Men redan nu lämnar han klubben.

Stjärncentern ska skriva på ett fyraårskontrakt med Houston Rockets värt omkring 600 miljoner kronor.

– Jag känner att det är bästa platsen för mig, det blir spännande att ansluta till klubben och jag ser fram emot en bra säsong, twittrade han tidigt på lördagsmorgonen.

Enligt källor till ESPN har 27-åringen tröttnat på att spela andrafiol till Lakers storstjärna Kobe Bryant – något som Howard själv förnekar.

Kobes sågning

– Nej, det var inte en faktor. Jag tycker bara att allting i Houston känns rätt för mig och det är en fantastisk möjlighet. Det var nyckeln för mig. Vad Kobe gör har ingenting med saken att göra, säger han.

Bryant har själv lyckats elda på ryktena om en eventuell spricka med sitt agerande på sociala medier.

Först valde han att avfölja Howard på Twitter, därefter publicerade han en bild på sitt Instagram-konto föreställande honom själv och lagkamraten Pau Gasol tillsammans med texten "lakercorazon" (Lakershjärta).

Dwight Howard utsågs till NBA:s bäste defensive spelare tre år i rad mellan 2009 och 2011. Han vann OS-guld 2008 och fanns med i det Orlando Magic som gick hela vägen till NBA-final 2009.