”Som att man möter sin lillebror”

Norrköpings lagkapten redo att sänka sin gamla klubb

SPORTBLADET

Han var lagkapten och gjorde fem säsonger i Södertälje Kings.

Nu står Adnan Chuk på andra sidan – redo att sänka sin gamla "familj".

– Det är som att man möter sin lillebror, säger Norrköpings kapten.

Adnan Chuk.

För ett år sedan stod Adnan Chuk, 32, i Täljehallen med det klippta nätet och en guldmedalj runt halsen. I dag är han tillbaka i Södertälje – men den här gången i Norrköping Dolphins färger i stället för det gröna Kings-linnet.

– Klart det är speciellt. Det är inte bara att jag spelat där i fem år, jag har älskat varje sekund av de fem åren. Det är min familj på ett sätt. Jag är fullt inställd att jag under de närmaste två veckorna inte är någon favorit där, vilket är fullt förståeligt. Det är som att man möter sin lillebror en mot en, man har kärlek för honom men när man väl spelar man glömmer man bort det, säger Chuk.

"Folk kan ju snacka..."

Efter sitt första guld någonsin skrev Chuk på för moderklubben Norrköping. Nu har han, precis som Södertälje, tagit sig till sin tredje raka SM-final.

Medan Kings har gått en stenhård semifinalserie mot Uppsala som av vissa kallats den moraliska finalen har Norrköping fått vila en vecka efter att ha slagit ut Borås med 4-2 i matcher.

– Folk kan ju snacka, men final är final. Det är de två bästa lagen som möts. Det är två lag som valt att spela internationellt vid sidan om och det är ingen slump. Man kan snacka hit och dit om att semifinal är riktiga finalen, men det är fortfarande vi och Södertälje som får guld och silver, säger Chuk.

"Tuff grej"

Efter fem säsonger i Kings, varav flera som lagkapten, bör Chuk veta bättre än de flesta hur man stoppar de regerande mästarna.

– Det är många som vet, men ändå inte så många lag som lyckas. Det är ett lag som verkligen spelar väldigt intensivt i 40 minuter. De blir inte stressade och bara maler på. Om man ska ge ett enkelt svar är det att spela lika hårt i 40 minuter.

Du måste ju ha lite mer inside-info som du gett till dina lagkompisar om hur man gör?

– Det är en tuff grej att säga till Aftonbladet dagen innan match, det finns faktiskt dem som läser Aftonbladet. Vi måste spela i 40 minuter, det är allt jag kan säga.

Hur mycket fördel är det att du spelat där i fem år och kan dem utan och innan?

– Någon sorts fördel har jag. Jag känner Vedran (Bosnic) och Ludde (Degernäs) väldigt väl. Jag vet hur de tänker och hur de resonerar i vissa situationer, om vi har nytta av det eller inte får vi se.

Senast den nionde maj vet vi om det blir Södertälje Kings, eller Adnan Chuk som tar andra raka guldet.