”Vet inte vad som händer”

Lojt Södertälje föll mot Norrköping

SPORTBLADET

Norrköping har kvitterat finalserien.

Delfinerna bortaslag Södertälje Kings med 72-65 i det andra mötet.

– Det känns inte som att vi fattar att det är SM-final, säger Martin Pahlmblad.

Södertälje Kings vann den första finalen i torsdags efter en riktig rysare mot Norrköping Dolphins. Trots enpoängssegern tyckte de regerande mästarna inte att de stod för någon vidare match.

– Det kändes inte riktigt som att det var en finalmatch, det var lite avslaget får vår sida, sa Tobias Borg då.

Det gjorde det även i den andra finalen. Kings hade stora problem offensivt och hade bara gjort 22 poäng efter två perioder.

– Det känns inte som att vi förstår att det är en SM-final. Vi måste tända till. Det ser lamt ut. Jag vet inte vad som händer, sa Martin Pahlmblad till Viasat i paus.

"Känns inte bra"

I den tredje kom hemmalaget dock tillbaka och inför den sista perioden var Dolphins ledning bara tre poäng. Södertälje kunde kvittera, men då gjorde Dolphins ett nytt ryck och kunde till slut vinna med 72-65.

Finalserien är därmed utjämnad till 1-1 i matcher.

– Vi utnyttjade längdövertaget bättre i dag, men det finns lite att förbättra i anfallet. Försvaret var mycket bättre och det är försvar som vinner mästerskap, säger Norrköpings Joakim Kjellbom till Viasat.

Dolphins tvingades klara sig utan lagkaptenen Adnan Chuk som har fått vattkoppor. Nu är det osäker om han kan spela mer under slutspelet.

– Det känns inte bra alls. Han är en viktig playmaker och jag hoppas att han kommer tillbaka. Vi har inte gett upp hoppet ännu, säger Kjellbom.

Den tredje finalen i bäst av sju spelas i Norrköping på tisdag.