Kan bli den nya skademiljonären

Kobe Bryants karriär kan vara över – men har 208 miljoner skäl att inte sluta

Foto: TT
Kobe Bryant.
SPORTBLADET

Kobe Bryants axelskada kan avsluta legendarens karriär.

Nu fasar Lakers fans för att 36-åringen ska tvingas göra som Steve Nash – och tjäna miljoner utan att kunna spela.

Kobe Bryant har förvandlats till en halvtidsspelare under årets säsong. 36-åringens axelskada har tvingat legendaren att stå över åtta av de senaste 16 matcherna och till enbart 32 minuters speltid i de matcher han ändå kunde delta i.

”Jag lät förmodligen värre”

Nu har 36-åringen bestämt sig för att avsluta säsongen och operera skadan efter att ha förvärrat den vid en dunk i förra onsdagens möte med New Orleans.

– Han lät ändå okej när jag talade med honom i telefon. Jag lät förmodligen värre än han gjorde, säger coachen Byron Scott enligt LA Times.

Skadan är bara den senaste som nu kan leda till slutet på amerikanens karriär. Efter att ha dragit av hälsenan i april 2013 spelade Bryant sedan bara sex matcher förra säsongen efter att ha ådragit sig en knäskada.

De senaste två säsongerna har det totalt bara blivit 41 matcher – att jämföra med 78 under säsongen 2012/13 innan hälsenan gick av. Nu fruktar USA att karriären är över.

40-åringen får 81 miljoner

– Jag kan inte se att Kobe är den typ av kille som vill lämna sitt arv bakom sig under de här omständigheterna. Jag tror att han vill sluta på sina egna villkor, säger coachen Byron Scott.

Oavsett så lär Kobe Bryant knappast annonsera sin pension redan nu. 36-åringen är garanterad 208 miljoner kronor i lön kommande säsong – oavsett om han kan spela eller inte.

Lakers har redan Steve Nash på lönelistan, 40-åringen som tjänar 81 miljoner kronor men inte kan spela på grund av svåra ryggproblem. Nu ska Lakers, enligt LA Times, nyttja Kobe Bryants expertis i scoutingen av nya talanger för att ha nytta av 36-åringen även under skadeperioden.

ARTIKELN HANDLAR OM