”Vi är absolut favoriter nu”

Nordström kvitterade semifinalserien för Uppsala

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

UPPSALA. Uppsala var i brygga i måstematchen.

Då klev Axel Nordström fram, sänkte Borås och kvitterade semifinalserien.

– Vi är absolut favoriter nu, säger matchhjälten.

– De kan inte sno en hos oss, kontrar Chris McKnight.

Efter att Borås vunnit de två första matcherna i semifinalserien på hemmaplan var Uppsala piskat att vinna sin andra hemmamatch för att inte hamna i 1-3-underläge. Men hemmalaget var illa ute flera gånger om.

Borås gjorde en bättre match än i söndags och gick ifrån till 33-40 i andra perioden. Då slet Axel Nordström ner en viktig retur och satte sedan 40-35. Uppsala gick ikapp till 40 lika i paus, men efter ett nytt Boråsryck i tredje var ställningen 42-50. Då klev Nordström fram igen och vände på egen hand matchen för hemmalaget.

”Var lite för mesiga”

Uppsalas kämpe slet ner 14 returer och stod för 25 poäng. Det blev dramatiskt i slutet, men när Dwight Burke satte 79-74 med 19 sekunder kvar var segern Uppsalas.

– Har man en sådan kille som Axel som gör en sån match som han gör i dag. Vi sa i halvlek att vi var lite för mesiga, skott gick och vi bara stod och kollade. Var det någon som tog det ordagrant så var det Axel, jag vet inte hur många han slet ner i andra. Vi visar hjärta och vi är starka på hemmaplan, det känns bra nu, säger lagkaptenen Rickard Eriksson.

”Var besviken”

Nordström själv var nöjd efter segern.

– Jag var besviken över min prestation i kvartsfinalen och mina två första matcher i semin. Jag visste att jag kunde så mycket bättre. Det gäller mycket för mig att hitta tillbaka till returtagningen, då vet jag att skotten kommer att komma. Jag har fått tillbaka lite fire och vågar ta avslut. Det känns riktigt bra.

Har du gjort en bättre match någon gång?

– Kanske inte sett över en hel match. Jag har gjort mer poäng någon match, men jag är jättenöjd. Vi spelar tufft och fysiskt och det är det vi måste göra. Speciellt där nere.

Vilka är favoriter nu?

– Det är absolut vi. Man ser ju nu, de börjar bli trötta. De går runt på 5-6 gubbar och vi kör på 8-9, det tar kraft från dem. Vi måste fortsätta nöta.

Även om Uppsala kvitterat till 2-2 i matcher måste de vinna minst en match på bortaplan för att ta sig till final. Något Boråsspelarna är säkra på inte kommer hända.

– Nej, de kan inte sno en oss hos, säger Chris McKnight självsäkert.

Uppsalas svar?

– Han får säga vad han vill. Vi har vunnit nere i Borås i år och de har aldrig vunnit här så vi får väl se..., säger Eriksson.

FAKTA

Uppsala–Borås 81–74 (17–20, 23–20, 22–17, 19–17)

semifinal 4 i bäst av 7

Uppsala: Axel Nordstöm 25, Dwight Anthony Burke 16, Johan Jeansson 9, Thomas Jackson Jr 7, Massamba Brice 7, Richard Eriksson 7, Mannos Nakos 5, Oluoma Nnamaka 5. Borås: Michael Palm 20, Hajzer Ismaili 16, Samuel Haanpää 13, Christopher McKnight 13, Andreas Persson 10, Adam Darboe 2.

Publik: 2 049.

2–2 i matcher.

Sundsvall–Södertälje 71–94 (22–23, 18–23, 16–22, 15–26)

Sundsvall: Akeem Wright 22, Shane Edwards 22, Hlynur Baeringsson 10, Charles Barton 6, Aegir Steinarsson 5, Jakob Sigurdarson 4, Daniel Eliasson 2. Södertälje: John Robertson 22, Darko Jukic 15, Christopher Czerapowicz 13, Aaron Andersson 12, Dino Butorac 11, Toni Bizaca 9, Mike Joseph 7, Carl Engström 5.

Södertälje leder med 3–1 i matcher.