Adnan Chuk tar över Norrköping

Johansson blir klubbdirektör

Foto: TT
Adnan Chuk.
SPORTBLADET

För två säsonger sedan vann han SM-guld med Södertälje Kings.

Nu blir Adnan Chuk, 33, ny coach i Norrköping Dolphins.

– Jag hade inte tagit på mig det om jag inte hade trott att jag var redo, säger han.

Svenska damlandslagets förbundskapten Lasse Johansson har coachat Norrköping Dolphins den senaste säsongen. Laget slogs ut i semifinalen mot Uppsala och Johansson hintade tidigt om att det inte skulle bli någon fortsättning som tränare.

Nu är det klart att assisterande coachen Adnan Chuk tar över.

– Det är kul. Vi har bollat lite olika upplägg fram och tillbaka, men i det stora hela är det ett upplägg som är intressant och spännande, säger han.

Chuk avslutade sin spelarkarriär så sent som 2013 efter att Södertälje Kings vunnit SM-guld och har bara gjort en säsong som assisterande coach.

”Har fått frågan mycket”

Chuk blir en av de yngsta coacherna i basketligan herr, men känner sig redo att ta nästa steg.

– Jag har fått den frågan ganska mycket i dag, jag hade inte tagit på mig det om jag inte hade trott på det så ja, jag är redo.

Dolphins har redan sin viktigaste pusselbit i Joakim Kjellbom under kontrakt. Men nu börjar bygget inför nästa säsong på allvar.

– Dolphins har ju som i sina stadgar att det alltid ska vara semifinal eller bättre. Kraven är ju höga. Det är både spännande och någon sorts press, men den största pressen kommer alltid från mig själv.

Lasse Johansson lämnar dock inte Norrköping utan kliver in som klubbdirektör i vår. Först ska han dock coacha Sverige i basket-EM och sedan väntar några månaders pappaledighet.