Monsterschemat som gynnar...båda lagen?

Udominate och Northland gör upp i rysare

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Northland och Udominate.
SPORTBLADET

Det kan bli ett monsterschema i finalserien mellan Udominate och Northland.

Men klubbarna är oense om vilka det gynnar.

– Vi har en bredare trupp, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

– Jag kan spela alla dagar i veckan om de vill, säger Northlands coach Jens Tillman.

Om finalserien i basketligan dam mellan Udominate och Northland går till en fjärde match, vilket mycket talar för, är det ett stenhårt spelschema som väntar.

Den första matchen spelas på lördag, sedan är det måndag, onsdag och torsdag som gäller. Fyra matcher på sex dagar alltså.

– Vilket schema. Det känns spännande. Det skulle vara kul att se hur kvaliteten kommer att hålla om det blir en fjärde match, vilket är stor möjlighet att det blir. Det kommer att vara många trötta ben, säger Frida Aili.

”Så mycket roterar de inte”

Från Udominatehåll har man dock inga problem med det tuffa schemat.

– Vi gillar det, det gynnar oss. Vi har en bredare trupp och roterar på 10-11 spelare, vilket Northland inte gör, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

Northlandtränaren Jens Tillman håller dock inte med om att Udominates gynnas.

– De tycker säkert det. För mig går det jättebra. Jag kan spela varje dag om de vill. De använder kanske lite fler spelare, men det återstår att se. Så mycket roterar det inte direkt, säger han.

”Bara att plocka in importer”

Udominate har på tre år gått från ett bottenlag i basketligan dam till ett topplag. Men den snabba resan imponerar inte avsevärt på de regerande mästarna.

– Det är bara att plocka in åtta-nio importer..., säger Tillman och tillägger:

– Men vi har några också.

Udominate har i stort sett inga egna produkter i laget och har hårdsatsat på europeiska stjärnor och svenska landslagsspelare.

– Väljer man att spela på den nivå vi har gjort att spela blir det så. Har man varit så pass lågt rankad tror jag att många yngre tjejer har valt att sluta. Vår långsiktiga plan är att vi ska ha 25-30 procent från Umeå och Västerbotten, men det kommer att ta tid. Antingen kan vi sitta och vänta och vara ett mittenlag, eller så kan vi vara ett topplag, säger Stenberg.

Slaget om Norrland börjar i kväll. Den första matchen spelas 18.00 i Udominate Arena.