”Låter vårt spel sköta snacket...”

Södertäljes svar på Uppsalas guldpassningar

Foto: Pic-Agency
SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE. Mannos Nakos har ordet ”SM-guld” på sin sko och Brice Massamba har färgat håret i en guldig ton.

Men Södertälje Kings håller sig borta från guldpassningar.

– Vi låter vårt spel sköta snacket, säger John Roberson.

Uppsala har tagit sig till den första finalen på 36 år och jagar klubbens första SM-guld. Mannos Nakos är så säker på att laget ska lyckas att han har ordet ”SM-guld” på sin sko.

Inför den första finalen hade Brice Massamba färgat håret i en guldig ton.

– Oh man, de är verkligen självsäkra och det är alltid bra. Men vi oroar oss inte för dem, vi oroar oss bara för oss i det här omklädningsrummet. Så länge vi är fokuserade och spelar 100 procent så får vi se vad som händer i slutet av serien, säger John Roberson om Södertäljes kaxiga guldpassningar.

Har ni några liknande saker för er?

– Nej, nej, verkligen inte. Vi ska bara spela matcherna och låta vårt spel sköta snacket.

”Var inte lätt”

Det gjorde Kings i den första finalen. Efter en jämn första halvlek körde de regerande mästarna över Uppsala i den tredje perioden.

– Han (coachen Vedran Bosnic) var lite arg för vi släppte in ganska mycket poäng. Vi måste spela bättre än så, säger Roberson.

Det gjorde Kings och vann till slut med 93-63.

Roberson stod för 26 poäng och var Södertäljes bästa spelare. Amerikanen, som har lett klubben till två raka guld, tror dock att det blir tuffare redan i nästa match.

– Det var inte lätt. Jag tycker att vi spelade rätt bra försvar och satte mycket skott. Det betydde mycket för oss. Vi måste vara beredd på att de byter försvar så vi måste fortsätta att vara fokuserade, säger han.