Beskedet: 12 lag i basketligan

Malbas går upp: "Det blir en utmaning ekonomiskt"

Foto: Bildbyrån
Malbas firade avancemanget för några veckor sedan. I går stod det klart att styrelsen väljer att satsa på laget även i basketligan.
SPORTBLADET

Det blir 12 lag i basketligan nästa säsong.

Sent igårkväll kom det positiva beskedet från Malbas.

– Vi har gått igenom alla faktorer och tackar ja till platsen i basketligan, säger klubben ordförande Rikard Nilsson till Sydsvenskan.

För några veckor sedan spelades superettan färdigt. Malbas slutade på andraplats i serien och var därför sportsligt kvalificerade till Basketligan. Även basketförbundet har gett föreningen klartecken för spel i högsta ligan.

Men Malbas styrelse har varit tveksamma till om klubben skulle klara av ett avancemang rent ekonomiskt.

Efter ett långt möte på onsdagkvällen kom det positiva beskedet. Malbas spelar i basketligan nästa säsong.

Utmaning ekonomiskt

För att inte riskera dam- och ungdomsverksamheten blir herrlaget en egen enhet.  Budgeten höjs med 15 miljoner kronor.

– Satsningen är en utmaning för oss både ekonomiskt och organisatoriskt, men vi känner oss säkra på att vi ska kunna göra något riktigt bra av det här, säger Rikard Nilsson till Sydsvenskan.

Nu börjar lagbygget inför nästa säsong.

– Nu kan vi börja arbeta på ett annat sätt runt laget. Vi har naturligtvis haft koll på marknaden, men kan börja titta på spelare på allvar nu när vi vet säkert var vi spelar. Vår coach Henrik Svensson fortsätter också, säger ordföranden.

Basketligan bestod av 11 lag senaste säsongen sedan 08 Stockholm och Stockholm Eagles uteslutits för två år sedan då de inte uppfyllt förbundets ekonomiska och organisatoriska krav .

ARTIKELN HANDLAR OM