Årets rookie till italiensk storklubb

20-årige Johan Löfberg lämnar Örebro

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Han blev utsedd till årets rookie i Basketligan.

Nu blir Johan Löfberg proffs i italienska storklubben Dolomito Energia Trento.

– Det finns mycket att utveckla, men vi räknar med att han ska bidra redan nu, säger tränaren Maurizio Buscaglia till Sportando.

Johan Löfberg är en av svensk baskets stora framtidsnamn och har en kanonsäsong bakom sig med Eco Örebro i Basketligan.

Med ett snitt på 11 poäng poäng per match blev 20-åringen utsedd till årets rookie.

"Häftigt att han går till en europeisk storklubb"

Guardens fina säsong har inte gått obemärkt förbi hos klubbarna ute i Europa. På lördagen blev det klart han utnyttjar sin utlandsklausul och lämnar Örebro för spel i italienska Dolomito Energia Trento.

- Det är självklart jättetungt att tappa Johan men samtidigt är det otroligt häftigt att han kan gå till en så pass bra klubb. Det är verkligen en europeisk storklubb, säger Örebros ordförande Stefan Johansson till Nerike Allehanda, och fortsätter:

- Det är bara ett dussintal svenskar genom alla tider som gått till Serie A. Jonas Jerebko var där innan NBA och nu har vi en 20-åring från Örebro som tar sig dit.

"Han har en bra mentalitet"

Nye tränaren Maurizio Buscaglia var nöjd över att ha lyckats knyta till sig den unge guarden.

– Löfberg är en atletisk spelare, främst en bra skytt. Men han är även bra defensivt och utvecklar alla delar av sitt spel för varje säsong. Han jobbar hårt och har bra mentalitet så vi räknar med att han ska bli en bra tillgång redan den här säsongen, men det finns mycket att utveckla, säger Trentos coach Maurizio Buscaglia till Sportando.