Jerebkos Boston vill stoppa supersviten

Golden State Warriors kan slå alla rekord

Foto: TT
Golden State Warriors med guarden Stephen Curry har 23 raka segrar i NBA.
SPORTBLADET

Inget annat lag har lyckats.

I natt ska Jonas Jerebkos Boston försöka stoppa Golden State Warriors supersvit. 

– Media hajpar upp det till en mästerskapsmatch, säger Jae Crowder.

Foto: TT
Jerebko.

Golden State Warriors håller på att skriva historia i NBA. Laget är obesegrat så här långt och kan ta sin 24:e raka seger den här säsongen mot Boston Celtics i natt.

Om man även räknar med förra säsongens segrar är de regerande mästarna på väg mot sin 28:e raka.

Boston vill dock tona ner betydelsen av matchen.

– Media hajpar upp det till mästerskapsnivå. Vi spelar bara bra just nu. Jag är taggad på att det ska fortsätta för oss. Som Brad (Stevens) sa, vi ska fokusera på oss själva, säger Jae Crowder enligt ESPN och fortsätter:

– Jag känner att det bara är en vanlig match för oss. The Warriors spelar fantastiskt som lag just nu, men vi kan inte gå ut där och tänka att det är en mästerskapsmatch. Det är det inte.

”Låter bara inte rätt”

Om Golden State tar sju raka till slår de Los Angeles Lakers 33 matcher långa segerrekord från säsongen 1971-72.

Något superstjärnan Stephen Curry har siktet inställt på.

– Det var inte så mycket prat om det förrän vi hade 15-0 och då pratade vi lite om det eftersom uppenbarligen, jag menar, när du kommer in på 20, det låter bara inte rätt – 20-0, säger han till Boston Herrald och fortsätter:

– Vi kan prata om det och inte dra oss undan från det, men det är ingen press. När du jagar NBA-historia på det här sättet, är det ingen press för det egentligen. Om vi inte kommer dit är det inte jordens undergång. Vi har fortfarande en lång säsong och vi bryr oss om att vinna i juni, men det är kul att försöka jaga något sånt här.

”Jag hade fel”

Curry snittar 32.2 poäng per match, leder poängligan i NBA och är den Boston måste stoppa om de ska ha chansen att bryta Golden States segersvit.

– Han är uppenbarligen den bästa spelaren i vår liga och jag trodde inte att han kunde bli mycket bättre än han var förra året, men han har bevisat att jag hade fel, säger David Lee som spelade i Warriors förra säsongen.

Golden State hotar även Chicago Bulls mäktiga segerrekord på 72 segrar under säsongen 1995-96.

– Vi måste göra det på rätt sätt. Vi vill fortsätta att bli bättre och att vara som bäst i april. Om vi inte vinner mästerskapet, vad betyder 73 (segrar)?, säger Curry till ESPN.