Luleå värvar landslagsspelare

SPORTBLADET

Den belgiske landslagsspelaren Sofie Hendricks är klar för Luleå Basket.

Hon kommer att spela med laget under resten av säsongen.

– Basket är inte bara ett spel för mig – det är ett sätt att leva, säger Hendricks till NSD.

Foto: Bildbyrån
Jens Tillman är tränaren i Luleå basket.

För en tid sedan fick Asia Boyd och Tina Trebec sparken från Luleå Basket och klubben har letat efter en ersättare.

I måndags blev det klart att den belgiske forwarden och landslagspelaren Sofie Hendricks kommer att spela för klubben resten av säsongen.

– Jag är nöjd. Vi har ett tuff spelschema framför oss och behövde en till spelare för att kunna avlasta och minska skaderisken, säger tränaren Jens Tillman till NSD.

– Vi har massor av bra referenser på henne. Jag har sett Sofie själv när jag coachade Telge i eurocup för några år sedan, jag har snackat med Elisabeth Egnell som spelat med henne i Angers och förstås med Julie Vanloo. Jag är säker på att det här kommer bli bra för oss, säger han.

Tanken är att Hendricks ska spela med klubben den 29 december hemma mot Mark.

Tufft i Frankrike

Hendricks kommer från spel för det franska laget Angers. Där blev det i snitt 14 minuter spel och var varken nöjd med lagets spelsätt eller träningar.

– Jag kunde välja mellan att stanna kvar eller söka en ny utmaning i min karriär. Jag gillade inte spelsättet och träningarna i Frankrike. Basket är inte bara ett spel för mig - det är ett sätt att leva. Det handlar om hur man se på saker och ting – allt från träning till match, säger Hendricks.

Det var under EM-kvalet för en månad sedan som hon bestämde sig för att gå vidare i sin karriär.

– I landslaget fanns allt jag saknat: glädjen, entusiasmen – det var en stor skillnad jämfört med hur saker och ting var i Angers, säger hon.

Luleå Baskets stjärnan Julie Vanloo, som delade rum med Hendricks under kvalet, berättade om klubben som fick Sofie intresserad.

– Julie har berättat massor om klubben, hur proffsig den är, sättet att spela och om de fantastiska fansen. Det här blir en härlig utmaning för mig.