Basketstjärna bestulen på juveler

Två kvinnor misstänkta efter att ha fastnat på övervakningskamera

SPORTBLADET

Här är de två kvinnor som polisen nu efterlyser för en juvelstöld hemma hos NBA-stjärnan Derrick Williams, 24.

De båda kvinnorna misstänks ha bestulit New York Knicks-spelaren på klockor och smycken till ett värde av fem miljoner kronor efter en utekväll.

Foto: AP
Derrick Williams.

Det var efter att New York Knicks besegrat superjumbon Philadelphia 76ers den 19 december som Knicks Derrick Williams bestämde sig för att gå ut och fira segern på en klubb i New York.

Där träffade han två kvinnor som följde med NBA-stjärnan hem till hans lägenhet.

Ett dyrköpt misstag. När Derrick Williams vaknade dagen efter insåg han att tjejerna var borta – precis som smycken och klockor till ett värde av fem miljoner kronor. Bland de saknade föremålen finns enligt polisanmälan en diamantprydd Rolex-klocka värd över 400 000 kronor, guldkedjor för nära 300 000 kronor och en diamantring värd över 240 000 kronor.

"Vi har inte utegångsförbud”

Men även de två misstänkta kvinnorna kan ha gjort ett dyrköpt misstag, nämligen missat den övervakningskamera på nattklubben som fångade sällskapet innan de åkte hem till Williams.

Nu har polismyndigheterna i New York gått ut med en efterlysning på de två kvinnorna. Derrick Williams har inte velat kommentera ärendet. Hans tränare, Derek Fisher, sa så här i måndags:

– Vi har inte utegångsförbud som de har i NFL eller andra idrotter. Det är en olycklig incident. Derrick har inte valt att prata om det, men det är väldigt olycklig.