”Ska spela final så är det bara”

Luleå tog elfte raka efter stort drama: ”Hoppas att de gör bort sig”

Foto: Bildbyrån
Adam Rönnqvist.
SPORTBLADET

BC Luleå sänkte Borås efter en förlängningsrysare och har säkrat tredjeplatsen.

Men laget siktar högre än så.

– Vi ska spela final, så är det bara, säger Adam Rönnqvist.

Borås Basket behövde en seger för att kunna utmana om tredjeplatsen. När Jakob Sigurdarson satte en trea och tog matchen till förlängning såg det ut att bli så.

Men BC Luleå vände igen.

Borås kopplade ett grepp om den första halvan av matchen och ledde med 42-34 i paus efter att ha satt 15 poäng från straffkastlinjen.

Borås behöll åttapoängsledning inför den sista perioden, då kom Luleå tillbaka. Tim Kearney sänkte fyra treor i den sista perioden och Adam Rönnqvist, som varit iskall stora delar av matchen, började leverera.

Med mindre än 23 sekunder kvar av matchen ledde Luleå med 82-79, men då sänkte Siguardarson trean som tog matchen till förlängning.

”Hoppas att de gör bort sig”

Lagen fortsatte att följas åt och turades om att ha ledningen, men Luleå vann till slut med 98-95 och tog elfte raka segern.

– Det var väldigt spännande och jämt hela vägen. Jag tycker att vårt försvar avgör, vi spelar tufft hela tiden, säger Rönnqvist som satte tre treor i slutet.

– Man blir lite tveksam när man missar fem i rad, men är man öppen måste man fortsätta skjuta. Det är alltid tråkigt att missa, men det är kul att sätta tuffa skott.

Luleå går nu upp på andraplats i ligan, men laget har en match mer spelad än Norrköping som fortfarande har andraplatsen i egna händer.

– Det var viktigt. Det känns jättebra att vi har tredjeplatsen, men vi siktar på andraplatsen. Norrköping har inbördes, men vi hoppas att de gör bort sig lite, säger Rönnqvist.

Luleå ser i dagsläget ut att vara laget som kan utmana Södertälje Kings om guldet. 

– Det tycker jag absolut. Vi har slagit Borås två gånger och det är inte lätt att slå dem borta. Vi ska spela final, så är det bara.

Och då går man väl för guld?

– Självklart!

FAKTA

Borås–BC Luleå 95–98 (16–18, 26–16, 17–17, 23–31, 13–16)

Borås: Christian Maråker 33, Jakob Sigurdarson 20, Toni Vitali 18, Michael Palm 9, Omar Krayem 7, Adam Darboe 5, Simon Gunnarsson 2, Ronald Boggs.

BC Luleå: Jaraun Burrows 26, Toni Prostran 22, Alex Wesby 16, Adam Rönnqvist 12, Tim Kearney 12, Christopher Ryan 4, Anton Saks 3, Andreas von Uthmann 3.

Publik: 1 200.