”De enda de gör är ju att gnälla”

Heta känslor i den andra kvarten

SPORTBLADET

BC Luleå reste sig efter chocken senast och kvitterade kvartsfinalen efter ett nytt drama.

Nu är laget segersäkert.

– Vi vill verkligen visa att de inte har något här att göra, säger Adam Rönnqvist.

Foto: Bildbyrån
Adam Rönnqvist i BC Luelå.

Uppsala skrällde i den första kvartsfinalen och bröt BC Luleås segersvit på 13 raka matcher efter stor dramatik senast.

I den andra kvarten blev det ett nytt drama. Luleå kopplade återigen greppet och ledde som mest med 18 poäng i den andra perioden. Men Uppsala kom ikapp och förbi när Sebastian Norman satte 75-73 två minuter och 20 sekunder in i den sista perioden.

Men Luleå vände. Med 45 sekunder kvar satte Alex Wesby en tre till 89-85 och efter det kunde Uppsala inte komma tillbaka. Speciellt inte efter att Anton Saks dessutom stått för två viktiga blockar i slutminuterna.

– Det är riktigt tajta matcher, riktigt grisiga matcher också. Men det är kul att spela. Det är så här slutspel ska vara. Skönt att vi kunde komma i väg med en vinst, säger Adam Rönnqvist efter 90-95-segern och fortsätter:

– Det var väldigt viktigt, även om hade förlorat hade det inte varit över för det. Uppsala kommer att få det tufft nu.

”De spelar fult”

Luleå slutade tvåa i serien och det var inte många som trodde att Uppsala skulle slå favoriten på bortaplan i den första matchen.

– Jag tror inte att det var nerver. Uppsala gör ett bra jobb, de spelar hela tiden på gränsen, de spelar fult och så där. Det är hårt att spela mot dem, men i dag lyckades vi, säger Rönnqvist.

Det fysiska spelet gjorde att det hettade till på planen under ett par tillfällen.

– Det var mycket gnäll från Uppsala och publiken deras, de enda de gör är ju att gnälla. Det blir mycket irriteration i hallen.

Den tredje kvartsfinalen spelas på fredag och då tänker Luleå koppla greppet.

– Vi kommer komma ut riktigt taggade på fredag. Vi vill verkligen stänga serien och visa att de inte har något här att göra.

FAKTA

Uppsala–BC Luleå 90–95 (25–25, 17–29, 26–19, 22–22)

kvartsfinal 2 i bäst av 5

Uppsala: Andreas Person 25, Alexander Lindqvist 16, Anton Gaddefors 15, Odin Lindell 12, Mannos Nakos 7, Axel Nordström 6, Lukas Friberg 4, Jonathan Person 3, Sebastian Norman 2. BC Luleå: Alex Wesby 19, Toni Prostran 18, Jauraun Burrows 17, Adam Rönnqvist 14, Anton Saks 11, Mikita Meshcharakou 8, Christopher Ryan 4, Tim Kearney 4.

Publik: 1 246.

1–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM