Utsedd till fulast i ligan: ”Helt absurt”

Lindell efter omröstningen: ”tänker vilket jävla svin”

Foto: BILDBYRÅN
Odin Lindell och Tim Kearney.
SPORTBLADET

För andra året i rad har Odin Lindell röstats fram till den i basketligan som spelar fulast.

Men Uppsalas center har svårt att acceptera placeringen.

– Hur kan jag vinna över Tim Kearney? Det är helt absurt, säger han.

Inför säsongen genomförde Sportbladet en enkätundersökning med alla ligaspelare. 45 personer svarade och precis som i fjol har Uppsalas Odin Lindell utsetts till den spelare som spelar fulast i ligan.

– Har ingen förstått att det är Tim Kearney?, säger Lindell snabbt.

Han är trea på listan.

– Va!? Hur kan jag vinna över Tim Kearney? Det är helt absurt. Men jag får väl anta att röstningen är korrekt genomförd.

Hur känns det att få utmärkelsen för andra året i rad?

– Det känns fantastiskt. Det är alltid kul att vinna något. Men jag tror att det handlar om att gammalt sitter i för så fult spelar jag inte. Jag vet att det var lite fulare back in the days, men jag håller kanske inte med om att jag är värst.

Kan du gissa vem som är tvåa på listan?

– Det är väl min kära vän Axel Nordström?

Det stämmer. Är Uppsala det tuffaste laget i basketligan?

– Svårt att säga. Vi har många tuffa individer, spelar med hög bollpress och är jobbiga att möta. Det är nog inte så jävla kul. Vi har killar som inte är rädda att sätta emot som jag och Axel som anses, av vissa, vara lite fulare eller tuffare.

Är det något ni pratar om, att ni ska spela tufft?

– Ja, absolut. Vi lägger mycket stolthet i det. Vi ska gå ut och göra det till ett helvete för motståndarna. Ingen ska få ro och vila. Point guards ska pressas hela planen, de stora killarna ska ha kropp på sig hela tiden och inte få en lugn stund på defensiva returer. Definitionen av att vara lite små-jobbig, så absolut, det pratar vi om och det är lite av vår image.

”Vilket jävla svin”

Lindell kan inte riktigt släppa att han återigen utsetts till ligans fulaste spelare och fortsätter:

– Det är många som kommer undan den här listan. Man sitter och kollar på video på vissa och tänker "Vilket jävla svin, hur kommer han undan med det där? Så skulle jag aldrig göra. Hur kan jag vara värst om han gör sådär?”. 

Är det någon du vill hänga ut?

– Nej, det behöver jag väl inte göra, men jag tror att de flesta vet. Jag spelar jävligt hårt och tufft, fine, men benämningen fult är ganska hård. Då är man ute efter att skada folk och det finns det ju folk i ligan som är, men det känner jag inte att jag gör. Men det är bara en kul grej, man ska väl inte lägga så mycket värderingar i det. Det är bra om ligan blir tuffare.

Lindells Uppsala har börjat säsongen med tre raka segrar, men vid sidan om planen lever klubben med ett konkurshot över sig.

– Vi försöker alla att vara proffsiga och vi tänker inte använda det som en undanflykt. Alla gör allt de kan både på och utanför planen. Men hur vi hjälper är att spela riktigt bra basket och vi har en bra känsla i laget, säger Lindell.

FAKTA

Så röstade spelarna

Vem spelar fulast i basketligan?

1. Odin Lindell, Uppsala 34 %

2. Axel Nordström, Uppsala 22,7 %

3. Tim Kearney, BC Luleå

ARTIKELN HANDLAR OM