Norrköping vann – med 58 (!) poäng

Foto: Bildbyrån
Norrköpings Tim Schüberg.
SPORTBLADET

Norrköping körde över Malbas med 58 poäng.

Den största segermarginalen på nio år i ligan.

– Jag tror inte att Malbas är så dåliga egentligen, säger Tim Schüberg.

Malbas har inlett basketligan med fem raka förluster. Mot Norrköping Dolphins kom den sjätte.

Hemmalaget avgjorde matchen redan i den första perioden. Norrköping sköt extremt bra och hade 37-10 redan efter tio spelade minuter.

I paus hade ledningen växt till 62-28. Norrköping fortsatte att dra ifrån och kunde till slut vinna med hela 58 poäng, 111-53.

– Det var väl inte så kul kanske. De kom ut otroligt aggressivt och fick en otroligt bra start Vi hängde inte med i början och sen när vi väl kom i gång då hade matchen redan runnit i väg. Vi var inte redo från och de var de verkligen, säger Fredrik Larsson efter sjätte raka förlusten.

– Det är jättetungt. Inte det man hoppades på när man gick in säsongen, men det är inget att gå och gräva ner sig för. Vi måste tillbaka och jobba på måndag.

”Överdrivet bra”

Det är den största segermarginalen sedan 9 december 2007 när Plannja slog Akropol med samma segermarginal och 119-61.

– Jag tror inte att Malbas är så dåliga egentligen. De är bättre än vad de var i dag. Men det var något som var lite jobbigt mot oss för dem i dag, säger Tim Schüberg och fortsätter:

– Vi missade inget skott i första som gjorde att vi fick en ganska bra ledning och vi kommer till de skotten vi vill ha. Med fenomenala stats gör vi en överdrivet bra första halvleken.

Norrköpings stjärna Cole Darling var poängbäst i hemmalaget med sina 21 poäng trots att han matchade sparsamt och bara spelade 16 minuter.