Saks gjorde comeback när Luleå vann toppmötet

Efter skadebekymren – äntligen comeback för Saks

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Luleå vann toppmötet mot Norrköping Dolphins.
Men det fanns fler glädjeämnen för serieledarna.

Anton Saks gjorde – efter enorma skadebekymmer – säsongscomeback.

– Det var jäkligt kul att få spela igen, säger han till Norrbottenskuriren.

Anton Saks, 27, lämnade just Norrköping för Luleå inför den förra säsongen.
Han fick dock större delen av sitt första år i klubben förstörd av en krånglande hälsena. Han spelade en del av slutspelet i våras, i stora smärtor, och i juni så genomgick han en operation.
Säsongsdebuten lät sig vänta hela vägen till på tisdagskvällen, då tredjeplacerade Norrköpings Dolphins besökte serieledaren. När 1.25 återstod av den första perioden blev forwarden inbytt till stort jubel.

– Det var jäkligt kul att få spela igen, även om det blev sparsamt med speltid. Jag bidrog med det lilla jag kunde och det gick ju väldigt bra mot slutet, säger han till Norrbottenskuriren.

Jättevändning i slutet

Då ledde Luleå matchen med 16-12, men Norrköping spelade upp sig i den andra perioden och hade vänt till ledning, 30-27, i halvtid.

När mindre än tre minuter kvar var Luleå allt jämt i underläge, 60-63, men då kom vändningen. Efter tre raka trepoängare, två från Tim Kearney och en från Quinton Upshur, var ställningen plötsligt 69-63. Norrköping kunde inte resa sig.

”Steppade upp”

Luleå gjorde 20–1 på de fyra sista minuterna av matchen och vann med 81-69, är därmed fortsatt obesegrade på hemmaplan i årets basketliga och utökar sin serieledning till sex poängs marginal.

– Vi steppade upp aggressiviteten i försvaret och bytte på allting. Då blev de nog lite chockade. Sedan skärper vi till oss i slutet och spelar på den nivån som vi kan, men det är även små tillfälligheter som avgör, säger Anton Saks.