Poängrekord av Chicago-stjärnan

Derrick Rose gjorde 44 poäng - bäst i karriären

Foto: AFP
Derrick Rose.
SPORTBLADET

För några dagar sedan blev Derrick Rose vald till ligans mest värdefulle spelare.

I går visade Chicago Bulls-stjärnan varför.

Rose gjorde 44 poäng när Bulls slog Atlanta Hawks och tog en 2–1-ledning i matcher i semifinalen i östra konferensen.

– Att bara attackera hela matchen, det var min tanke, säger Rose.

Chicago Bulls hamnade i tidigt underläge mot Atlanta Hawks i matchserien men grundseriens bästa lag har återställt ordningen – tack vare grundseriens bästa spelare.

Derrick Rose, 22, är den yngsta spelaren i NBA:s historia att bli vald till MVP, ligans mest värdefulla spelare. Valet var inte självklart, spelare som LeBron James, Dwight Howard och Kobe Bryant utmanade om titeln, men i natt var det svårt för någon att protestera.

”Vi blev krossade”

Rose var totalt dominant när han gjorde karriärsbästa 44 poäng mot Hawks på bortaplan. Tolv av poängen kom på trepoängsskott, en av stjärnans svagheter sedan han gjorde debut i ligan 2008.

– Han är svår att försvara oavsett, men när han sätter skotten så är han MVP, säger Atlantas Jeff Teague.

Bulls tog en sexpoängsledning med sig till första pausen. Då hade Rose redan gjort 17 poäng. I halvtid hade ledningen växt till 13, inför fjärde quartern var den 17.

– Vi blev krossade. Vi blev fullständigt krossade, säger Atlantas coach Larry Drew.

I Philips Arena i Atlanta, Georgia, skanderade den stora skaran Bullssupportrar "MVP! MVP!" efter varje Derrick Rose-poäng och Chicago vann till slut med 99–82. Match fyra spelas på söndag.

Den senaste MVP:n i Chicago Bulls heter Michael Jordan. Legendaren blev vald till ligans mest värdefulle spelare fem gånger på 1990-talet och gjorde 40 poäng eller fler 38 gånger i slutspelssammanhang.

Dallas Mavericks slog Los Angeles Lakers med 98–92 på hemmaplan och har en överraskande 3–0-ledning i matcher. Lakers, som vunnit mästartiteln två år i rad, var stor favorit att gå hela vägen igen.

– Vi siktar på ringen (NBA:s mästerskapsring). Vi är ett steg närmare men har en lång bit kvar att gå, säger Dallas coach Rick Carlisle.

ARTIKELN HANDLAR OM