Chicago Bulls på väg mot konferensfinal

33 poäng av Derrick Rose

SPORTBLADET

Senast Chicago Bulls spelade final i östra konferensen var 1998.

Nu är man en match från att nå dit igen.

– Hela vår spelidé är försvar. Vår offensiv kommer, men om vi bara fortsätter hjälpa varandra, ta returer och springa så ligger vi bra till, säger Derrick Rose efter att Bulls slagit Atlanta Hawks och tagit ledningen med 3–2 i matcher.

Foto: ap
Derrick Rose attackerar korgen.

Det avgjordes i fjärde quartern när Bulls coach Tom Thibodeau frångick sin normala rotation och spelade med en oväntad uppställning. Thibodeau lät bänkspelarna Omer Asik, Taj Gibson och Ronnie Brewer få extra minuter tillsammans med stjärnorna Derrick Rose och Luol Deng.

Resultatet: En mycket starkare defensiv.

Atlanta lyckades bara göra 15 poäng i fjärde quartern, mot Bulls 26, och hemmalaget vann matchen med 95–83.

– Vi spelade tillsammans. Vi såg till att det fanns hjälpförsvar och gjorde det svårt för Atlanta. Och några av killarna som kom från bänken spelade fantastiskt, säger Rose.

Hyllade Gibson

Rose, som blev vald till grundseriens mest värdefulle spelare, hade problem med avsluten i match fyra, som Bulls förlorade, men revanscherade sig inför hemmapubliken i match fem. Rose gjorde 33 poäng och hade nio assist men valde själv att hylla lagkamraten Taj Gibson.

– Taj, han vet inte ens hur bra han är just nu. Han är fortfarande ung, lär sig fortfarande, men han kom in och gjorde det han ska, säger Rose.

Gibson gjorde elva poäng, samtliga i fjärde quartern.

Mästare 1998

En vinst i Atlanta på torsdag eller hemma i Chicago på söndag tar Chicago Bulls tillbaka till finalen i östra konferensen. Där har man inte varit sedan 1998, då Michael Jordan ledde Bulls till lagets sjätte mästartitel på åtta år.

Men Atlanta Hawks vill förstås annat.

– Vi har fortfarande chansen. Det var jämnt i dag. Vi behöver bara tänka på att spela som vi ska i 48 minuter, säger Hawkscentern Zaza Pachulia.

ARTIKELN HANDLAR OM